Windows 10 Fanboyluğu

Makaleler
11
Herkese iyi forumlar, bu aralar forumda Windows 10 fanboyluğu arttı. Hele hele bir arkadaş işletim sisteminin Windows 7 olduğunu söylediğinde, hemen sorun işletim sistemine bağlanıyor. Benim anlamadığım ise neden bu kadar çok övülüyor bu Windows 10? Windows 10'a geçtiğimden beri performans sorunları, ani mavi ekranlar yaşamaya başladım, hele hele 1803 güncellemesinden sonra, 5 yıl boyunca Windows 7 kullandım ve neredeyse hiçbir sorun yaşamadım, sadece DX12 desteği olduğu için Windows 10 kullanıyorum. Benim düşüncem Windows 7 üstünden 10 yıl geçmesine rağmen hala güçlü bir işletim sistemi ve hiçbir işletim sisteminin Windows 7'nin yerini tutacağını düşünmüyorum. Peki siz ne düşünüyorsunuz bu Windows 10 fanboyluğu hakkında?

10 sene önceki cep telefonlarının şarjı bu kadar kısa sürede bitmiyor, virüs girmiyor diye o zaman akıllı telefon da kullanmaman gerekir. Mantık aynı ne de olsa. Ayrıca Windows 11 çıkar ve oldukça iyi olursa ne diye hala 10'u kullanayım ki. Gider parası neyse verip key alır işletim sistemini 11'e yükseltirim. Şimdi 10 kullanıyorsam ve ilerde daha iyisi çıkacaksa yine 10 kullanıp, 11 kullananlara laf atacak değilim.

Son düzenleme:
Bilgisayar sistemleriyle ilgili teknik bir konuda tartisiyorsaniz birisiyle, fanboy ya da degil; neyi neden digerinden ustun oldugunu teknik olarak kanitlamasini isteyin. Bunu yapamiyorsa dedigini dikkate almaya gerek yok. Hala ubuntu 10.04 yuklu olan 2010 tarihli laptobum tas gibi calisiyor. Yeni olmasi isletim sistemini daha "iyi" yapmaz. Sizin ihtiyaciniza cevap veriyorsa macera arayip da stabil sisteminizi bozmayin. Duzgun calisiyorsa ellemeyeceksin

O zaman neden sürekli övüyolar Windows 10'u? Neden ne zaman bir sorun yaşayan arkadaş işletim sisteminin Windows 7 olduğunda hemen sorun işletim sistemine bağlanıyor?
Çünkü Windows 7 artık eski, neden insanları güncelleme almayan bir işletim sistemine yönlendirelim. O sorun işi de gerçekten Windows 10'a geçince düzeliyorsa bir şey diyemem ya da bilgisiz insanlar.

Eski eskidir fakat düzgün çalışıyor ise eskiyi tercih ederim. Win10 kullanıyorum. İlk çıktığında bu yana fazla sorunla karşılaşmadım fakat kullandığım TV kartı Windows 10 build 1709 dan sonra desteğini kestiği için çalışmıyor. Böyle sorunlar olabiliyor.

@CJack60 Eğer dikkatli kullanırsan, saçma sapan sitelere girmezsen virüs girmez. Windows 10 yeni diye daha mı iyi oluyor? Windows 10'da yaşanan sorunlar ortada. Windows 10 da performans sorunları çözülene kadar Windows 7 bence daha mantıklı. Windows 10 a daha az virüs girebiliyor olabilir fakat daha fazla da sorun yaşanıyor.

Sen geçebilirsin Windows 7 ye hala Windows 10 kullanıyorsun neden geçmiyorsun peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…