Windows 10 Fanboyluğu

Anlamadığın şey şu 10 çıkana kadar 7 ile senin yaşamadığın sıkıntıları ben bizzat yaşadım ama tutupta sırf bu yüzden XP'ye geçmedim. Ne zaman 10'a ücretsiz yükseltme kampanyası oldu bir yükselttim yaşadığım mavi ekran sorunları bıçak gibi kesildi. Buna rağmen ben sonradan gidip 7 kullananlara siz niye hala 7 kullanıyorsunuz diyenlerden olmadım, olmam da. Benim kızdığım şey güncelliğe önem verip 10 kullananları hedef alıp fanboy deme cürreti gösterdiğin içindir. Bu şekilde niteleme yapmaya devam ettiğin sürece tepki çekmeye devam edeceksin. Memnunsan 7'den kullanmaya devam et. Ne diye böyle konu açıp insanların tepkisini çekiyorsun?

Ben Windows 10'da hiç sorun yaşamadım. Herkesin cihazından cihazına fark var sanırım. Üç ay önce bir kere mavi ekran aldım. Başka da bir sıkıntı olmadı. Eski ile yeni birşeyin arasında fanboyluk ilişkisi kurulamaz. Windows 7 eski bir işletim sistemidir. Eski bir işletim sistemi eski cihazlarla uyumludur. Yeni işletim sistemi de doğal olarak yeni cihazlarla uyumludur. Kişi tabii ki de istediği işletim sistemini kullanmakta özgürdür. Ancak bir sorun oluyor geliyor ve buraya belirtiyor. Kişi güncel bir kasa toplamış ancak şöyle hata alıyorum, böyle hata alıyorum. Acaba neden alıyorsun? Windows 10 kullanacağı göz önüne alınarak üretici tarafından üretilen bir aygıtı sen ısrarla mazide kalmış bir işletim sistemi ile kullanmaya çalışırsan hata alırsın. Bunun nedeni de aygıt için üretilmiş sürücülerin artık eski işletim sistemlerine destek vermemesinden kaynaklanıyor. Burada uğraşan birçok kişi de sorunların çıkış sebebinin sürücülerde olduğunu tahmin ediyor ve tepkisi doğal olarak sürücüleri güncellemesini söylüyor. Ben yıllardır bu forumdayım ve bu tür sorunlar hep işletim sistemi ve sürücü arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Çözümlerinde de işletim sistemini değiştirdiği zaman kişinin sorunlarının büyük çoğunluğu çözülüyor. Çözülemeyenlerin ise donanımsal bir problem olduğuna kanaat getiriliyor. Sonuç olarak; burada fanboyluk olduğunu düşünmen çok yanlıştır. Kimse çıkıp Windows 10'u övmüyor. Sana öyle geliyor.

Merhaba
Bu tartışmalar eskiden beridir yaşanır, bir üst sürüm çıkınca bir önceki sürümün daha iyi olduğunu iddia eden bir kesim her zaman olmuştur. Biz Win98 kullanılırken de Xp beğenilmiyordu, Win7 çıktığında ise o zamanında beğenilmeyen Xp göz bebeği konumundaydı, eminim Win11 çıkınca da Win10 üstüne tanımam diyenler olacaktır.
Ben genellikle yeni çıkan sürüme bir kaç güncelleme geldikten sonra geçerim, çıkar çıkmaz tüm hatalarla yüzleşmekten hoşlanmıyorum ve daha kararlı bir hale gelene kadar beklemeyi tercih ediyorum.
Ayrıca eski Windows sürümlerine bir zaman sonra yazılım desteği kesiliyor ve kullanılamaz hale geliyor, örneğin şu an WinXp kullanan birisi için Chrome'un eski bir sürümü ve Opera harici kullanabileceği doğru düzgün bir tarayıcısı bile kalmadı, bunların da sorunsuz çalıştığını pek görmedim.
Şu an Win10 1803 kullanıyorum ve basitçe çözemeyeceğim herhangi bir sorunla da karşılaşmadım.

Windows 1803 güncellemesinden sonra Windows 7'ye gecmeyi bile düsündüm ne fanboylugu.
Gercekten 1803 herseyi ile kusursuz ama oyun optimizasyonlari sifir sifir sifir. :)
Yeni sistemimde hiç Windows 7 kullanmadım ve 2 senedir Windows 10 kullanıyorum, galiba sorun yaşamayan nadir kullanıcılardan biriyim. Oyun performansı da gayet iyi benim için. Neresini beğenmediniz?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı