Windows 10 fontlardaki Türkçe karakterler düzgün değil

ItsAtakan24

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, aşağıya neden bahsettiğimi anlatan iki görseli de koyacağım. Kısaca derdimi şöyle anlatayım;

Şimdi iş bu alta koyacağım iki fontu daha önce internetten bulmuştum ve doğal olarak Türkçe karakter destekleri yoktu. Fakat geçen bizim buralardaki bir kırtasiyeye, bir fotokopi çıkarttırmak için, gittim. Oradaki Microsoft Word'u kullanırken bir baktım bu iki font da o bilgisayarda bulunuyor, hem de Türkçe karakterler çalışır halde! Hemen o fontları kendi harddiskime de aldım ve şimdi bilgisayarıma kuruyorum. Fakat nedense benim biligsayarımda halen bu karakterler uyumsuz olarak gözüküyor.

Bunun sebebi hakkında benim aklıma tek bir şey geldi;

Acaba (görece) yeni Office sürümlerinde "fonttaki uyumsuz karakterleri kendisinin düzeltmesi" gibi bir özellik mi var? O bilgisayardaki Office sürümü galiba 2016'ydı hatırlamıyorum.

Bunun dışında ise kafam karışık, yardımcı olursanız sevinirim.

papyrus.png
ocr a.png

Acaba (görece) yeni Office sürümlerinde "fonttaki uyumsuz karakterleri kendisinin düzeltmesi" gibi bir özellik mi var?
1. Olasılık bu.
2. Olasılık ise, XAML tarafında oluşabilecek hata. Güncellemeyle düzelebilir belki.

Anlıyorum galiba, güncellemeden kasıtın son kullanıcının yapabileceği bir şey mi? Yoksa manuel olarak değiştirilmesi gereken bir şey mi?
Windows Update'den bahsediyorum. Eğer bu bir Windows sorunuysa, update ile düzelebilir. Emin değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı