Windows 10 Format Atarken 0X8007025D Hatası

pixstudio

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2015
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, dün sabah bilgisayarımı açtım ve ilk başta disk taraması yaptı daha sonra windows yüklenme ekranı (dönen toplar geldi) ve sistemin açılmasını bekledim. Saatlerce o toplar döndü fakat sistem açılmadı. Durup dururken oldu.

Windows'um orijinal ve sürekli güncel, temiz tutmaya çalışıyorum. En son bilgisayarımı kapattığımda gayet normal bir şekilde kapattım herhangi hata veya uyarı vermedi. Bu sorun birden çıktı. Daha sonra sistem onarma olayını denedim onaramadı. Sistemi tamamen sıfırlama seçeneğini kullandım onda da hata verdi ve yapamadı. En son gerçekten lanet olsun dedim ve tamamen temiz kurulum yapmak için UEFI USB Disk hazırladım bu sefer de kurulum sırasında hata verdi.

USB'den kaynaklıdır dedim başka bir USB denedim onda da aynı sıkıntı. ISO dosyasındandır dedim 2 kez indirdim (Media Creation Tool ile) yine olmuyor. Bilgisayarımın içinde ki HDD 11 yıllık. Evet biliyorum çok eski ve bozulmuş olma ihtimali var.

Fakat ben sorunun kaynağını kesin anlamak istiyorum. Boşuna HDD almak istemiyorum. Çünkü şuanda yeni HDD için cebimden anında, kolayca para çıkarmam zor. Ve bu zor dönemde kendimi boşa masrafa sokmak istemiyorum. Yardımcı olur musunuz? Sorun sizce neyden kaynaklanıyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrardan merhaba, kusura bakmayın çok geç cevap veriyorum.

Hiren's BootCD ile yaptığım test ve sonuçları;
Capture.PNG
Capture2.PNG
Capture3.PNG


Bu da memtest programı ile yaptığım bellek testi; (Pek anlayamadım bu programı, start tuşuna bastım böyle bir şey başladı.)
IMG_4046-min (2).jpg

Bu arada zorlayarak sistemi kurmayı başardım ama her an gidebilir korkusuyla hiç bir şey yükleyemiyorum, sadece tarayıcı var. Sizce sorun nerede?
 
Pekala, geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. :) Bir de, şu memtest'de 10074 hata olduğu gözüküyor. Memtest RAM için yapılan bir test diye biliyorum. Ramler'de mi gidik yoksa bu HDD kaynaklı hataları da mı gösteriyor? Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı