Eğer tek yerel disk olarak kullanmak istiyorsanız, boyutun tamamı üzerine kurabilirsiniz. Ya da birden fazla yerel disk olarak kurmak istiyorsanız (c: d: gibi) "yeni" butonundan yerel diskler için boyut oluşturup herhangi bir tanesine kurabilirsiniz. @Tunapy
Windows 10 kurulum rehberinden yardım alabilirsiniz. Disk biçimlendirme sayfasının ekran görüntüsünü atın isterseniz. Hepsini biçimlendirmeyin, disklerde verileriniz var ise hepsi gider. Sadece işletim sisteminin yüklü olduğu diski biçimlendirin. Biçimlendikten sonra aynı sürücüye tıklayıp ilerle diyerek yükleme işlemi yapın.
UEFI Windows 10 kurulum rehberimizde bilgisayarınıza nasıl adım adım en son sürüm Windows 10 kurabileceğinizi gösteriyoruz. Satın aldığınız bilgisayarla
Biçimlendireceğiz bölümü seçtikten sonra altta açılan seçeneklerden biçimlendir diyeceksiniz. Sonrasında biçimlendirme yaptığınız disk’e gelip disk oluşturacaksınız. Kendinize göre boyutu ayarlayıp oluştur demeniz yeterli olur.
Biçimlendireceğiz bölümü seçtikten sonra altta açılan seçeneklerden biçimlendir diyeceksiniz. Sonrasında biçimlendirme yaptığınız disk’e gelip disk oluşturacaksınız. Kendinize göre boyutu ayarlayıp oluştur demeniz yeterli olur.
Ben de aynısını yapacağım boyutu tamamını alsak sorun olur mu? Veya hepsini biçimlendirdikten sonra yeniden ''yeni'' butonuna tıklayım ayırmam mı lazım?
Eğer tek yerel disk olarak kullanmak istiyorsanız, boyutun tamamı üzerine kurabilirsiniz. Ya da birden fazla yerel disk olarak kurmak istiyorsanız (c: d: gibi) "yeni" butonundan yerel diskler için boyut oluşturup herhangi bir tanesine kurabilirsiniz. @Tunapy
Bende 4 adet alan vardı.ayrılmamış vs.ben biçimlendirme yapmadan en çok alan olan yere kurdum.doğrumu yaptım?bir yerde okudum hepsini silip yeni alan oluşturmak gerekiyormuş yardımcı olursanız sevinirim.pc hızını etkilermi sanırım windowsun üstüne kurdum yeniden format atayımmı?boyut oluşturma ve bölmeyi bilmiyorum
Pek sorun olacağını sanmıyorum. Bazen kişiler C ve D olarak kullandıklarında sadece C sürücüsüne format atıyorlar. D içerisinde bulunan dosyalar yedek olarak kalıyor ve kullanmaya devam ediyorlar.
Tekrar format isterseniz: O alan oluşturma ekranına geldiğinizde; mevcut sürücülerin üzerine gelip "sil" dedikten sonra, tek bir alan kalınca o alanın üzerine gelip istediğiniz kadar sürücü alanı biçimlendirip oluşturabilirsiniz.