Windows 10 format atarken Windows'un kurulacağı disk değiştirilebilir mi?

İbrain

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: MSI Gaming X Trio 5070
CPU: AMD Ryzen 5 7600 + Thermalright Peerless Assasin 120 SE
Anakart: MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi
RAM: Patriot Viper Venom 16x2 6000 Mhz
SSD: SAMSUNG 970 EVO Plus 1TB
Kasa: MSI Mag Forge 320R Airflow
PSU: NZXT C750 750W 80+ Bronze Yarı Modüler
Monitör: Samsung Odyseey G3 27'' 165 Hz FHD
Klavye: MSI Vigor GK30
Mouse: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed
Kulaklık: JBL Quantum 350
Ses ve Görüntü: Logitech C310 HD
Meslek
Öğrenci
Merhaba ben yeni bir M.2 SSD taktım ve sistemi bu diske aktarmak istiyorum format atacağım. Şu an Windows benim eski SATA SSD'imde kurulu. Format atarken bilgisayarda birden fazla disk varsa Windows'u hangi diske kurmak istediğimi soruyor mu yoksa sistem format atarken hangi diskte Windows kuruluysa otomatik olarak o diske mi kuruyor.

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• Ayarlar 4.08.2023 11_55_52.png
    60,9 KB · Görüntüleme: 173
Ayarlardaki bu bilgisayarı sıfırla bölümünden sıfırlayacağım. Onu yaparsam soruyor mu. USB ile kurulum yapmaktan ne farkı var bir de onun.
Hayır sormuyor. USB ile farkı var, ayarlardan sıfırlamak ile buradan sıfırlamak bir değil. M.2 diskinize kurmaz.

Ayarlardaki bu bilgisayarı sıfırla bölümünden sıfırlayacağım. Onu yaparsam soruyor mu? USB ile kurulum yapmaktan ne farkı var bir de onun.

Sıfırlama seçeneği aynı diske kuruyor disk seçme işlemi olmuyor.

USB kurulum ile sıfırlama arasındaki fark ise birinde Windows tam olarak silinmiyor sadece içindeki dosyaları siliyor ve kendi eksiklerini onarıp tekrar başlıyor gibi düşünebiliriz diğerinde baştan sona ne varsa silinip tekrar yükleniyor. Önerim USB ile format atmanız.

Daha önce hiç USB ile format atmadım. Nasıl yapmam gerekiyor.

Daha önce hiç USB ile format atmadım. Nasıl yapmam gerekiyor.

Bu konudan yardım alabilirsiniz. Veya direk bu video da işinizi görecektir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam tamamda ben USB format atarken nereye tıklayacağım. USB'ye Windows'u yükledikten sonra bu bilgisayarı sıfırla seçeneğinin altındaki gelişmiş başlangıca mı basacağım?

Hocam tamamda ben USB format atarken nereye tıklayacağım. USB'ye Windows'u yükledikten sonra bu bilgisayarı sıfırla seçeneğinin altındaki gelişmiş başlangıca mı basacağım?

Yok attığım videoda her şey anlatılıyor işte. Nasıl USB'ye Windows atılacağı sonra nasıl kurulacağı falan. İzleyin videoyu tamamen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…