Windows 10 format atılmadan kaç ay stabil kullanılabilir?

Sattığım laptopumu format atmadan 1.5 yıl kullanmıştım. İlk çıktığı gün Win10 yüklemiştim ve toplamda 4 yılda sanırım 3 kere format attım. İlk ikisi ego :) Tertemiz olsun diye. Satarken format gibi bir şey düşünmüyordum. Sıfırlayarak sattım doğal olarak. Çok stabil ve güzel bir işletim sistemi bence. Uzun süre kullanılabilir formatsız (bilinçli).

Ben 5-6 yıldır kullanıyorum. Gerek var mı, bence yok. Korsan yazılım ve zararlı sitelere girilmezse ömürlük bence.
Aynen kullanılabilir ama benim pc de güncellemeler yüklenmemeye başlamıştı ve bunun üzerinde 3 yıl kullandım sorun çıkartmadı. Takıntılı birisi olduğum için o sinir bozucu hatalar yüzünden 3 yılın sonunda 1903 sürümüne formatlama yaptım. :D

Her zaman harici HDD ile yedekleme yapan bir insanım. Düşe kalka artık neyin zararlı yazılım olduğunu açılmadan anlayabiliyorum. Windows 10'da 6 ayda bir kez format atarım genelde. O da sürekli olarak bankacılık işlemleri ve önemli evraklarla uğraştığım için. Oyun ve normal kullanım için çok sık formata gerek yok. Yılda bir kez atılır, istisnalar kaideyi bozmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı