Arkadaşlar bilgisayarımı satıyorum, orijinal Windows 10 Pro satın almıştım ancak içerisindeki şahsi dosyalarımı, hesaplarımı, resimleri, videoları vs. geri döndürülemez şekilde yok etmek istiyorum, format atarsam yeniden key satın almam gerekecek Retail key olduğu için. Tamamen yeni kurulmuş gibi sıfırlamanın bir yolu var mı?
Verilerin tamamen silinmesi için, Disk SSD ise Secure Erase, HDD ise Low level format gerekecek. Yani her türlü temiz kurulum gibi olacak. Retail keyinizi tekrar kullanabilirsiniz, sorun olmaz.
Verilerin tamamen silinmesi için, Disk SSD ise Secure Erase, HDD ise Low Level Format gerekecek. Yani her türlü temiz kurulum gibi olacak. Retail keyinizi tekrar kullanabilirsiniz, sorun olmaz.
Bu yazılım ile Secure Erase yapılıyor diye bilgi edindim. Aşağıdaki rehberden yararlanarak halledebilirsiniz gibi. Toshiba'nin alt markası Kioxia diye biliyorum, yanlış değilse. Arayüzler benzer ve işlemler aynı diyebiliriz.
Selamlar dostlar bugün 6 aydır kullandığım ve aşırı bir kullanım yaptığım Toshiba TR200 240 GB SSD'yi fabrika ayarlarına döndürmeye karar verdim. Fakat internet üzerinde bir anlatıma ulaşamadım. Daha doğrusu var fakat anlatımda hem İngilizce hemde SSD harici olarak takıldığında bu işlemi...