ED Crasher
Hectopat
HP Pavilion 15-AB103NT laptopta boot ekranından flash seçildiğinde şöyle bir ekran geliyor ve kapanıyor. Sebebi ne olabilir?
Secure boot'u kapatıp deneyin. ( Şart değil ama fast boot u da kapatın.)HP Pavilion 15-AB103NT laptopta boot ekranından flash seçildiğinde şöyle bir ekran geliyor ve kapanıyor. Sebebi ne olabilir?
Eki Görüntüle 2635384
İşe yaramadı. Legacy kurulum yapmayı deneyeceğim yarın.Secure boot'u kapatıp deneyin. ( Şart değil ama fast boot u da kapatın.)
HP Pavilion 15-AB103NT laptopta boot ekranından flash seçildiğinde şöyle bir ekran geliyor ve kapanıyor. Sebebi ne olabilir?
Eki Görüntüle 2635384
Hangi bölümde bulunuyor hocam?BIOS'ta bulabilirseniz boot keylerini sıfırlamayı deneyin belki olur.
İşe yaramadı. Legacy kurulum yapmayı deneyeceğim yarın.
Ben başta harici ekran kartının arızalandığını düşündüm çünkü normal bir şekilde çalışırken windows sıfırlama (format değil) sonrası hata oluştu ve masaüstündeki simgeler genişledi yeniden başlatınca da kurtarma ekranı geldi.Bende de böyleydi. Bazı laptoplarda oluyor bekleyince geliyor. 30 dk falan beklemiştim ben.
Ekran kartı sürücüsü çökmüş anlattığın son senaryoda.Ben başta harici ekran kartının arızalandığını düşündüm çünkü normal bir şekilde çalışırken windows sıfırlama (format değil) sonrası hata oluştu ve masaüstündeki simgeler genişledi yeniden başlatınca da kurtarma ekranı geldi.
Boot key? Boot key sıfırlamak?BIOS'ta bulabilirseniz boot keylerini sıfırlamayı deneyin belki olur.
Ön yükleme yapamadan linux'u çalıştırmam.Ekran kartı sürücüsü çökmüş anlattığın son senaryoda.
En güvenli adım live linux distro kur bir USB'ye, sonra kurduğun distroda bulunan disk kontrol aracıyla HDD'yi test etmek... Ama sen yarın CDRom yuvasına HDD'yi takacağım dedin - taktıktan sonra yüzey taraması yap ve CrystalDiskInfo ile sağlığına bak derim.
Geri kalanında @dolob'un ve senin dediğin gibi Legacy olarak bak. Düşük ihtimal - bayağı düşük - SATA sürücüsü gerekebilir, onu da alıp Win USB'sine at dursun, kurulumda gerekirse oradan gösterirsin. Kurulum bittiğinde de bir MemTest86 iyi olur. Kolay gelsin.
Boot key? Boot key sıfırlamak?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.