Çözüldü Windows 10 format ekranında ayrılmamış alan sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

murty0

Hectopat
4-5 tane disk vardı, kurtarma, MSR vs. hepsini sildim ve bu ikisi kaldı.
Sürücü 0 HDD.
Sürücü 1 SSD.
Direkt sürücü 1 seçip işleme devam edersem, Windows kurulunca bilgisayarıma tıkladığımda HDD gözükmüyor fakat Görev Yöneticisi performans bölümünde gözüküyor, nasıl kurulum yapmam lazım?

IMG_20231104_130223.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sürücü 0 HDD.
Sürücü 1 SSD.
Direkt sürücü 1 seçip işleme devam edersem, Windows kurulunca bilgisayarıma tıkladığımda HDD gözükmüyor fakat Görev Yöneticisi performans bölümünde gözüküyor, nasıl kurulum yapmam lazım?

Eki Görüntüle 2002308
Hocam, diğer diskinizin gözükmesi için Disk Yönetimin'den yeni birim oluşturmanız gerekiyor. Veya Görsel'de bulunan Yeni butonuna tıklayıp diski oluşturun, daha sonra diğer diske tıklayıp Windows'u kurun. Böylelikle her iki disk'te gözükmüş olacaktır.

Kısaca Arama çubuğuna Disk Yönetimi yazıp girin ve ikinci(diğer) diske tıklayıp Yeni Birim Oluştur butonuna tıklayın. Sorun çözülecektir.

Videolu Anlatım:
Not: Video'da 1 diskin nasıl bölüneceği yazıyor, siz diğer diskinize tıklayıp bu işlemi yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sürücü 0 HDD.
Sürücü 1 SSD.

Eki Görüntüle 2002308
Hocam, diğer diskinizin gözükmesi için Disk Yönetimin'den yeni birim oluşturmanız gerekiyor. Veya Görsel'de bulunan Yeni butonuna tıklayıp diski oluşturun, daha sonra diğer diske tıklayıp Windows'u kurun. Böylelikle her iki disk'te gözükmüş olacaktır.

Kısaca Arama çubuğuna Disk Yönetimi yazıp girin ve ikinci(diğer) diske tıklayıp Yeni Birim Oluştur butonuna tıklayın. Sorun çözülecektir.

Videolu Anlatım:
Not: Video'da 1 diskin nasıl bölüneceği yazıyor, siz diğer diskinize tıklayıp bu işlemi yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Hocam Sürücü 0 HDD'yi(gözükmeyen disk) seçip Yeni butonuna tıkladım, şimdi Sürücü 1 SSD seçip kuruluma devam ediyorum?

Hocam Sürücü 0 HDD'yi seçip Yeni butonuna tıkladım, şimdi Sürücü 1 SSD seçip kuruluma devam ediyorum?
IMG_20231104_131709.jpg

Hocam Sürücü 0 HDD'yi seçip Yeni butonuna tıkladım, şimdi Sürücü 1 SSD seçip kuruluma devam ediyorum?

Eki Görüntüle 2002319
Hocam, sıfırdan kurulum yapacaksanız, görselde bulunan tüm diskleri silin.
Daha sonra 2 tane disk kalacak. Her ikisine de Yeni butonuna basıp diski oluşturun. Daha sonra Windows'u kurmak istediğiniz diske tıklayıp ileri deyin. Böylelikle Windows kurulduğunda diğer disk'te direkt aktif olacak.

Lütfen süreci tekrar buraya yazın.

Hocam, sıfırdan kurulum yapacaksanız, görselde bulunan tüm diskleri silin.
Daha sonra 2 tane disk kalacak. Her ikisine de Yeni butonuna basıp diski oluşturun. Daha sonra Windows'u kurmak istediğiniz diske tıklayıp ileri deyin. Böylelikle Windows kurulduğunda diğer disk'te direkt aktif olacak.
Tamamdır yaptım hocam, SSD'yi seçip kuruluma devam ediyorum.
IMG_20231104_132051.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı