Çözüldü Windows 10 format esnasında disk biçimlendirilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheFireBall

Decapat
Arkadaşlar merhabalar. Bilgisayarımın harddiski bozulmuştu Windows kurulamıyordu. Ben bir Patriot Burst SSD satın aldım. Ve sökmeye başladım. Sökmüşken termal macun bakımı da yapayım dedim. Ve temizledim. Yeni macun sürdüm. RAM'leri de çıkarıp silgi ile temizledim. Daha sonra içinden çıkan eski harddiski CD-ROM dönüştürücü alıp ona taktım. Sonra format USB hazırlayıp Windows 10 kurmaya başladım. Kurulum çok çok yavaş ve disk biçimlendir kısmına 10 dakika da geliyor disk de biçimlenmiyor. BIOS menüsünde SSD gözüküyor sizce sıkıntı nedir? Windows'u kuramıyorum. Bilgisayarım laptop Acer'ın R7 M.265 modeli olan.
@Recep Baltaş

Çözüm
Hocam aynı metni 3 kere yazmaktansa 3 mesajı alıntılayıp tek seferde yazmanız daha iyi olacaktır. İlk mesajda da dediğim gibi, Cdrom'a takılı olan sorunlu HDD'yi söküp SSD'ye format atarsanız sorununuz çözülür diye düşünüyorum. HDD takılıyken format atmayın hocam.

Hocam, Allah razı olsun. Ben de sizin gibi düşünmüştüm. HDD'yi çıkardım CD-ROM'u yerine taktım. Daha sonra format çok hızlı bir şekilde halloldu. Fakat benim eski HDD'm 1TB olduğu için CD-ROM'da bulunan SATA portu ona yeterli güç sağlayamadığından dolayı çalışmadı. Onu da şöyle çözdüm. 2.5 inçlik HDD to USB kutuları var, onu kullandım ve sorunum halloldu. Sağ olun.
Hocam bu benim de başıma gelmişti. HDD var mı? Varsa onu söküp tekrar format atar mıs
Hocam bu benim de başıma gelmişti. HDD var mı? Varsa onu söküp tekrar format atar mısınız?
hocam cd romu dönüştürücü alıp hdd cdrom yerine taktım format deli gibi kasıyor kurulmuyor
Hocam bu benim de başıma gelmişti. HDD var mı? Varsa onu söküp tekrar format atar mısınız?
deli gibi donuyor format kurulmuyor

BIOS ayarlarını tekrar kontrol et bazı BIOS'larda legacy Boot veya UEFI Boot ayarlarından dolayı yapabiliyor ya da kulanılan HDD ömrünü tamamlıyor olabilir.

BIOS ayarlarını tekrar kontrol et bazı BIOS'larda legacy Boot veya UEFI Boot ayarlarından dolayı yapabiliyor ya da kulanılan HDD ömrünü tamamlıyor olabilir.

Hocam eski diskim stabil çalışmıyordu format atıp kullandım bir süre sonra PC açılınca bir gün sürekli Windows Boot managera atıyordu hata koduyla. Zaten bu diske format atmadan önce sürekli şey diyordu Windows bu diske yüklenemez. Ben de zar zor yüklemiştim. Bende dedim ki bu diski depolama olarak kullanayım cdrom dönüştürücü aldım. Ona eski diski taktım. Öbür yere de SSD taktım. Fakat format yerine girince deli gibi donuyor ya hocam çok korkuyorum yanlış bir şey yaptım diye. Format atamıyorum. USB format diskini farklı PC'de denedim kurulum gayet hızlıç.
Bozulan diski mi takıyorsun?

Hocam eski diskim stabil çalışmıyordu format atıp kullandım bir süre sonra PC açılınca bir gün sürekli Windows Boot managera atıyordu hata koduyla. Zaten bu diske format atmadan önce sürekli şey diyordu Windows bu diske yüklenemez. Ben de zar zor yüklemiştim. Bende dedim ki bu diski depolama olarak kullanayım cdrom dönüştürücü aldım. Ona eski diski taktım. Öbür yere de SSD taktım. Fakat format yerine girince deli gibi donuyor ya hocam çok korkuyorum yanlış bir şey yaptım diye. Format atamıyorum. USB format diskini farklı PC'de denedim kurulum gayet hızlıç.

Hocam aynı metni 3 kere yazmaktansa 3 mesajı alıntılayıp tek seferde yazmanız daha iyi olacaktır. İlk mesajda da dediğim gibi, CDROM'a takılı olan sorunlu HDD'yi söküp SSD'ye format atarsanız sorununuz çözülür diye düşünüyorum. HDD takılıyken format atmayın hocam.

Hocam aynı metni 3 kere yazmaktansa 3 mesajı alıntılayıp tek seferde yazmanız daha iyi olacaktır. İlk mesajda da dediğim gibi, Cdrom'a takılı olan sorunlu HDD'yi söküp SSD'ye format atarsanız sorununuz çözülür diye düşünüyorum. HDD takılıyken format atmayın hocam.

Hocam, Allah razı olsun. Ben de sizin gibi düşünmüştüm. HDD'yi çıkardım CD-ROM'u yerine taktım. Daha sonra format çok hızlı bir şekilde halloldu. Fakat benim eski HDD'm 1TB olduğu için CD-ROM'da bulunan SATA portu ona yeterli güç sağlayamadığından dolayı çalışmadı. Onu da şöyle çözdüm. 2.5 inçlik HDD to USB kutuları var, onu kullandım ve sorunum halloldu. Sağ olun.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı