Diğeri için de mi aynı hatayı veriyor.Yapmama rağmen sonraki seçeneğine tıklayamıyorum.
Hocam peki ayrılmamış alan kısmına tekrardan yeni dedikten sonra kaç GB girmem gerek?Tek C: olacak şekilde kullanacaksan Yeni diyerek diskleri oluşturmasını sağlayacak ve boyutu en büyük olanı tıklayıp Yükle/Kur diyeceksin.
Eğer D: de olsun istiyorsan önce C: için minimum 150-200GB alanı "Yeni" diyerek çıkan sayısal yere yazmalı, ardından muhtemelen 3 adet disk oluşturduktan sonra, kalan "Ayrılmamış Alan" kısmına tekrar yeni diyerek oluşturmalısın. 2 adet alan oluşacak. Buradan ilk oluşturduğun 200GB alanı seçip C'yi o yapabilir, kalan kısımı ise Windows kurulduktan sonra 1 kez biçimlendirip kullanmaya başlayabilirsin.
MB cinsinden yazacağını unutma. 200GB = 204800 MB eder.
Şu an böyle görünüyor.Hocam peki ayrılmamış alan kısmına tekrardan yeni dedikten sonra kaç GB girmem gerek?
Aşağıdakine yeni der ve varsayılan yazılı alanı enter yaparsan kalan tüm alanı D yapar. Önerim de o şekilde olur. Ardından Bölüm 2'yi seçip devam edebilirsiniz.Hocam peki ayrılmamış alan kısmına tekrardan yeni dedikten sonra kaç GB girmem gerek?
Şu an böyle görünüyor.
Yapmama rağmen sonraki seçeneğine tıklayamıyorum.Aşağıdakine yeni der ve varsayılan yazılı alanı enter yaparsan kalan tüm alanı D yapar. Önerim de o şekilde olur. Ardından Bölüm 2'yi seçip devam edebilirsiniz.
Diğeri için de mi aynı hatayı veriyor.Yapmama rağmen sonraki seçeneğine tıklayamıyorum.
Hocam sıkıntı yok zaten laptop amcamın eski laptop bana verdi içindekileri tam silememiş format atiyim dedim hem biraz daha hızlınır diye.Diğeri için de mi aynı hatayı veriyor.
Eğer evet ise şu rehberi uygulaman gerekli. Bu işlem sonrası tüm verilerin silinecek. Sen zaten silmiştin fakat uyarmış olayım yinede.
Rehber:
![]()
Diskpart ile Disk Silme Rehberi
Diskpart kullanarak bilgisayarınızdaki sabit diskleri komut satırı üzerinden, herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan temizleyebilirsiniz. Çeşitliwww.technopat.net
Oldu hocam çok sağolun.Diğeri için de mi aynı hatayı veriyor.
Eğer evet ise şu rehberi uygulaman gerekli. Bu işlem sonrası tüm verilerin silinecek. Sen zaten silmiştin fakat uyarmış olayım yinede.
Rehber:
![]()
Diskpart ile Disk Silme Rehberi
Diskpart kullanarak bilgisayarınızdaki sabit diskleri komut satırı üzerinden, herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan temizleyebilirsiniz. Çeşitliwww.technopat.net
Hocam sıkıntı yok zaten laptop amcamın eski laptop bana verdi içindekileri tam silememiş format atayım dedim hem biraz daha hızlınır diye.Rehber için sağ olun.
Oldu hocam çok sağ olun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.