Çözüldü Windows 10 format sırasında disk bölümünde ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cenker1

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 bilgisayarımı formatlamak istedim. Buradan sonra ne yapacağımı bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 20240102_161308.jpg
    20240102_161308.jpg
    199,6 KB · Görüntüleme: 62
Çözüm
Yapmama rağmen sonraki seçeneğine tıklayamıyorum.
Diğeri için de mi aynı hatayı veriyor.

Eğer evet ise şu rehberi uygulaman gerekli. Bu işlem sonrası tüm verilerin silinecek. Sen zaten silmiştin fakat uyarmış olayım yinede.

Rehber:
Tek C: olacak şekilde kullanacaksan Yeni diyerek diskleri oluşturmasını sağlayacak ve boyutu en büyük olanı tıklayıp Yükle/Kur diyeceksin.

Eğer D: de olsun istiyorsan önce C: için minimum 150-200GB alanı "Yeni" diyerek çıkan sayısal yere yazmalı, ardından muhtemelen 3 adet disk oluşturduktan sonra, kalan "Ayrılmamış Alan" kısmına tekrar yeni diyerek oluşturmalısın. 2 adet alan oluşacak. Buradan ilk oluşturduğun 200GB alanı seçip C'yi o yapabilir, kalan kısımı ise Windows kurulduktan sonra 1 kez biçimlendirip kullanmaya başlayabilirsin.

MB cinsinden yazacağını unutma. 200GB = 204800 MB eder.

Tek C: olacak şekilde kullanacaksan Yeni diyerek diskleri oluşturmasını sağlayacak ve boyutu en büyük olanı tıklayıp Yükle/Kur diyeceksin.

Eğer D: de olsun istiyorsan önce C: için minimum 150-200GB alanı "Yeni" diyerek çıkan sayısal yere yazmalı, ardından muhtemelen 3 adet disk oluşturduktan sonra, kalan "Ayrılmamış Alan" kısmına tekrar yeni diyerek oluşturmalısın. 2 adet alan oluşacak. Buradan ilk oluşturduğun 200GB alanı seçip C'yi o yapabilir, kalan kısımı ise Windows kurulduktan sonra 1 kez biçimlendirip kullanmaya başlayabilirsin.

MB cinsinden yazacağını unutma. 200GB = 204800 MB eder.
Hocam peki ayrılmamış alan kısmına tekrardan yeni dedikten sonra kaç GB girmem gerek?

Hocam peki ayrılmamış alan kısmına tekrardan yeni dedikten sonra kaç GB girmem gerek?
Şu an böyle görünüyor.

Dosya Ekleri

• 20240102_163238.jpg
    20240102_163238.jpg
    225 KB · Görüntüleme: 46

Şu an böyle görünüyor.
Aşağıdakine yeni der ve varsayılan yazılı alanı enter yaparsan kalan tüm alanı D yapar. Önerim de o şekilde olur. Ardından Bölüm 2'yi seçip devam edebilirsiniz.

Aşağıdakine yeni der ve varsayılan yazılı alanı enter yaparsan kalan tüm alanı D yapar. Önerim de o şekilde olur. Ardından Bölüm 2'yi seçip devam edebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 20240102_173144.jpg
    20240102_173144.jpg
    195,9 KB · Görüntüleme: 39

Eğer evet ise şu rehberi uygulaman gerekli. Bu işlem sonrası tüm verilerin silinecek. Sen zaten silmiştin fakat uyarmış olayım yinede.

Rehber:

Çözüm

Rehber:
Hocam sıkıntı yok zaten laptop amcamın eski laptop bana verdi içindekileri tam silememiş format atiyim dedim hem biraz daha hızlınır diye. 😁 Rehber için sağolun.

Rehber:
Oldu hocam çok sağolun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı