Windows 10 Format Sırasında Hiçbir Sürücü Bulunamadı Hatası

koraykyl32

Decapat
IMG_2534.JPG

Windows 10 Home kullanıyorum ve format atıp 8.1 yüklemek istiyorum ancak böyle bir sorunla karşılaştım, diskim gözükmüyor hiçbir şekilde. Yardımcı olur musunuz?

İlk olarak diskin fiziki bağlantılarını kontrol edin.
Öncelikle BIOS üzerinden "Secure Boot Option " ayarını disabled yapın. Boot Type diye bir ayar vardır "Legacy Boot Type" yapın. Her bios ekranı farklı olabileceği için detaylı yazmadım. Bu başlıkların ismi değişmez ama kolayca bulacağınızı düşünüyorum.

Fotoğrafını attığınız ekranda SHIFT + F10 tuşlarına basın. Ms-DOS komut istemi açılacak sırasıyla:
1. diskpart yazın enterla.
2. list disk yazın enterla.
3. select disk 0 yazın enterla (Burada birden çok disk çıkarsa format atacağın diski seç).
4. clean yazın enterla. (NOT: Bu işlemi yaptığında o diske bağlı tüm bölümler silini(C, D gibi))
5. convert MBR yazın enterla.

İlk olarak diskin fiziki bağlantılarını kontrol edin.
Öncelikle BIOS üzerinden "Secure Boot Option " ayarını disabled yapın. Boot Type diye bir ayar vardır "Legacy Boot Type" yapın. Her bios ekranı farklı olabileceği için detaylı yazmadım. Bu başlıkların ismi değişmez ama kolayca bulacağınızı düşünüyorum.

Fotoğrafını attığınız ekranda SHIFT + F10 tuşlarına basın. Ms-DOS komut istemi açılacak sırasıyla:
1. diskpart yazın enterla.
2. list disk yazın enterla.
3. select disk 0 yazın enterla (Burada birden çok disk çıkarsa format atacağın diski seç).
4. clean yazın enterla. (NOT: Bu işlemi yaptığında o diske bağlı tüm bölümler silini(C, D gibi))
5. convert MBR yazın enterla.

shift+f10 ile bakmıştım dediğin gibi bu sabah sadece formatta kullandığım usb görünüyor 14 gb olarak

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı