Windows 10 format sonrası düşük FPS ve RAM kullanımı

hakanakgun

Kilopat
Daha fazla  
UEFI 64 Bit Windows 10 yükledim, WiN8.1'den temiz kurdum yükseltmedim. Oyunda FPS düşüyordu ben de kontrol ettim (oyun LOL) böyle gördüm. Laptopta harici ekran kartı var ve izleme ekranından baktığım zaman oyun sırasında onboard değil o kullanılıyor. Yani normal ve doğru. RAM neden kullanılmıyor tama mı?
Teşekkürler.

Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı1.PNG
Ekran Alıntısı2.PNG
Ekran Alıntısı3.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım arkadaşın sorunu oyun esnasında RAM kullanımının az olması değil 8 GB RAM olmasına rağmen sistemin 4 GB olarak kullanması yoksa ben mi yanlış anladım.

Evet toplam RAM 8 GB fakat tamamını kullanamıyor yani kullanılabilir bellek daha düşük.

Sanırım arkadaşın sorunu oyun esnasında RAM kullanımının az olması değil 8 GB RAM olmasına rağmen sistemin 4 GB olarak kullanması yoksa ben mi yanlış anladım.

Hayır. Arkadaşın böyle bir sorunu yok, böyle bir iddiası var... Ve bu iddiası geçersiz.

Evet toplam RAM 8 GB fakat tamamını kullanamıyor yani kullanılabilir bellek daha düşük.

Paylaştığın ekran görüntüleri aksini iddia ediyor. Sistemin 4.7 GB bellek kullanıyor. Kullanılabilir bellek miktarın da 7.9 GB ki bu da olması gereken değer.

GPU kullanımı konusunda da yine yanlış yere bakıyorsun. Alt Tab yaptığında tabii ki GPU kullanımı gözükmez. AfterBurner ile GPU kullanımına bakacaksın.

Ya da NVIDIA Denetim Masası altından GPU Etkinliği Simgesi'ni devreye alacaksın. O zaman LOL'ün harici GPU'da çalıştığını görürsün.

Windows 8.1'de FPS değerine bakmış mıydın? Eğer bakmadıysan Windows 10'a geçince FPS düştü demen çok mantıklı değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı