Çözüldü Windows 10 format sonrası etkinleştirme gider mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AxisVg

Hectopat
Daha fazla  
Bugün laptopuma format atmayı düşünüyorum. Laptopu aldığımda bana direkt etkinleştirilmiş geldi, format attıktan sonra nasıl tekrar etkinleştirebilirim?

Çözüm
Laptoplarda genelde OEM lisans oluyor yani sorunsuz bir şekilde defalarca formatlayabilirsiniz.
Ama işinizi garantiye almak adına şu işlemleri bir yapın.

Arama çubuğuna CMD yazıp girin.
Ardından slmgr -dli yazıp ENTER tuşuna basın.
Çıkan kutucuğun açıklama kısmında lisans türünüzü (RETAIL, OEM veya VOLUME_MAK) olarak göreceksiniz.

Eğer OEM ya da RETAIL yazıyorsa sorunsuz bir şekilde tekrar etkinleştirme derdi olmadan formatlayabilirsiniz.
Çok büyük ihtimalle OEM key. OEM lisanslar anakarta yazıldığı için gideceğini düşünmüyorum. Ama garanti olması için lütfen nasıl etkinleştirildiğini öğrenin. Bu konuya bakabilirsiniz.

Laptoplarda genelde OEM lisans oluyor yani sorunsuz bir şekilde defalarca formatlayabilirsiniz.

Çıkan kutucuğun açıklama kısmında lisans türünüzü (RETAIL, OEM veya VOLUME_MAK) olarak göreceksiniz.

Eğer OEM ya da RETAIL yazıyorsa sorunsuz bir şekilde tekrar etkinleştirme derdi olmadan formatlayabilirsiniz.

Çözüm
Laptoplarda genelde OEM lisans oluyor yani sorunsuz defalarca formatlayabilirsiniz.

Yardımınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı