Çözüldü Windows 10 format sonrası klavye ve fare çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yardimcioyuncu1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Windows 10 laptopuma yavaş çalıştığı için format attım. Format ekranında klavye ve mouse çalışmıyor. Ne yapmalıyım? Ekran görüntüsünden daha iyi anlayabilirsiniz.

IMG_20210904_093555.jpg

Çözüm
Hocam sorunu çözdüm laptop klavyesini bağlantısını yaptım şimdi laptop klavyesinden devam ediyorum sorun çözüldü.
Görünüşe göre eski bir sürüm yüklüyorsunuz. Bazen eski sürümler yeni nesil bilgisayarlarda bu şekilde uyumsuzluk yaratabiliyor. İçerisindeki generic sürücüler bu laptoptaki donanımı çalıştırmayabiliyor. Öncelikle en yeni sürümü indirip deneyerek ilerleyelim. Olmazsa bilgisayara harici klavye ve fare takıp ilk adımları tamamladıktan sonra üretici sitesinden chipset vb. sürücülerin en son sürümünü yükleyerek algılamasını sağlayabiliriz.

Windows 10'un yeni sürümlerinde böyle bir kurulum ekranı yok, eski bir sürüm kuruyorsunuz ve Windows 10'un eski sürümleri bir hayli hatalı. En son çıkan sürümü indirmeyi deneyin. Zaten normalde kurarken güncellemesi gerekiyor kendini ama internetiniz olmadığı için büyük ihtimalle güncellememiş. En son sürümünü Microsoft sitesinden tekrar indirin ve USB belleğe tekrar yazın.

Bu sefer PC'yi tekrar sıfırladım ilk formattada böyledi o sırada eski sürüm formatına geçti fotoğraf atıyorum şimdiki hali bu hocam.

Windows 10'un yeni sürümlerinde böyle bir kurulum ekranı yok, eski bir sürüm kuruyorsunuz ve Windows 10'un eski sürümleri bir hayli hatalı. En son çıkan sürümü indirmeyi deneyin. Zaten normalde kurarken güncellemesi gerekiyor kendini ama internetiniz olmadığı için büyük ihtimalle güncellememiş. En son sürümünü Microsoft sitesinden tekrar indirin ve USB belleğe tekrar yazın.

Hocam ayarlardan formatladım.

Dosya Ekleri

• IMG_20210904_113944.jpg
    IMG_20210904_113944.jpg
    57,2 KB · Görüntüleme: 296
Son düzenleme:
Bu sefer PC'yi tekrar sıfırladım ilk formattada böyledi o sırada eski sürüm formatına geçti fotoğraf atıyorum şimdiki hali bu hocam.

Neden spam atıyorsunuz?

Neden spam atıyorsunuz?

Yanlışlıkla oldu Technopat bir anda mesajı göndermeyince oldu.
Hocam peki bilgisayarın ekranını televizyona HDMI kablosu ile yansıtıp sonra klavye ile fareyi televizyona bağlayıp öyle kuruluma devam edemez miyim?
Hocam ne yapmalıyım.

Son düzenleme:
Yanlışlıkla oldu Technopat bir anda mesajı göndermeyince oldu.
Hocam peki bilgisayarın ekranını televizyona HDMI kablosu ile yansıtıp sonra klavye ile fareyi televizyona bağlayıp öyle kuruluma devam edemez miyim?
Hocam ne yapmalıyım.
Ekran kartı sürücünüz yüklü olmadığı için ikinci ekrana görüntü vermeyecektir. Görüntü alabildiğinizi varsaysak bile klavye ve farenizi televizyona takarak bilgisayarı kontrol edemezsiniz.

Hocam peki ne yapmalıyım.
Ayarlar içerisinden formatlamanız maalesef yeni sürüm olarak gelmesini sağlamaz. İçerisindeki sürüm ile fabrika ayarlarına sıfırlamanızı sağlar. Farklı bir bilgisayar üzerinden en yeni Windows 10 sürümünü indirip oluşturup kurmaktan başka çare şu anda gözükmüyor. En yeni sürüm olmadıkça bu sorun devam edecek.

Ayarlar içerisinden formatlamanız maalesef yeni sürüm olarak gelmesini sağlamaz. İçerisindeki sürüm ile fabrika ayarlarına sıfırlamanızı sağlar. Farklı bir bilgisayar üzerinden en yeni Windows 10 sürümünü indirip oluşturup kurmaktan başka çare şu anda gözükmüyor. En yeni sürüm olmadıkça bu sorun devam edecek.
Hocam peki ben USB format Attıktan sonra çalışırmı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı