Windows 10 Format Sonrası Ne Yapılmalı?

• Konuyu başlatan T-Bad
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 5.315

T-Bad

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Evet saat 23.30 sularında son sürüm Windows 10 Pro'ya geçtim. Kurulumu yaptıktan sonra masaüstü açıldı ama biraz yavaşlık var gibi. Daha hiç ellemedim sistemi. Windows 10 kurulum sonrası neler yapılmalı? Daha önce sürücüler hakkında konu açmıştım. Ekran kartı sürücülerini güncellesem yeterli mi? Sistemin stabil ve hızlı çalışması için önerebileceğiniz program veya verebileceğiniz tavsiye var mı? Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün sürücüleri eksiksiz yüklemekte başlayabilirsin, sonra ihtiyacın olan uygulamaları yükleyeceksin.
Açtığım konuda Windows 10' un sürücülerle geldiğini sadece ekran kartı sürücüsü yüklememi söylemişlerdi, ben yanlış anlamışım olabilirim. Eğer sürücü yüklemem gerekiyorsa güncel sürücüleri nasıl bulabilirim ? Monster Abra A5 V5.2 kullanıyorum sitedeki sürücülere baktığımda en son 2015 gibi bir sene görmüştüm.

Bak dostum sistemi yağ gibi yapacak şeyleri yazıyorum. Sistemin en başta açıldığında biraz yavaş olduğunu yazmışsın sonradan düzelecek o merak etme. Daha dün başka bir bilgisayara format attım aynısını yaşadım. Her neyse başlıyorum dediklerimin hepsini uygularsan çok güzel olur. Öncelikle windows update'e gir ve gelen updateleri bir yap (ilk yapacağın şey bu olsun), ardından pc yeniden başladıktan sonra tekrardan güncellemeleri denetle bazen 1 tane sonradan toplu update geliyor. Bunu yaptıktan sonra anakartın yonga chipset sürücüsünü indirip aygıt yöneticisindeki tüm o şeyleri bir updatele. Ardından ekran kartı sürücüsünü indir ve kur manuel olarak. Yapacak diğer şeyler senin kişisel kullanımına kalmış ama mutlaka ayarlar-gizlilik-arka plan uygulamaları bunların hepsini kapat.

İlk olarak driver sürücülerini kurmalı bence, anakart üreticinin sitesinden en güncelini indirip bir USB'ye atabilir internetle bağlantısını kesip format atmalı herhangi bir sıkıntı olmaması için, BIOS Update işinde tecrübeliyse yapabilir biraz tehlikeli bir iş ekran kartı sürücüsünü kurmaden önce net bağlantını kesip öyle kurmanı öneririm arka planda eski sürümü kurabiilir sonra uğraşırsın driverlar bittikten sonra Windows Update yapabilirsin valla ben ekran kartı sürücümü ses sürücüsünü chipset sürücümü kendim elle kuruyorum gerisini driver pack Online'la kuruyorum bir sorun çıkartmıyor hiç.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı