Windows 10 format sonrası neler kurulmalı?

RRavyn

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, iyi forumlar.

Bilgisayarıma oyun dosyaları yüklemem gerekiyordu, bu doğrultuda bazı dosyalardan bilgisayarıma 5-10 tane virüs girdi. Malware ile bunları temizledim lâkin virüslerin kalıntıları devam ettiğini sanıyorum. Bilgisayarımda donmalar, kasılmalar mevcut. Bu yüzden W10'un format şeklinde sunduğu ''Bilgisayarı sıfırla'' seçeneğini kullanacağım.

Kullanmadan önce dosyaların kaydedilmesini (önemli) biliyorum fakat bu seçeneği kullandıktan sonra yapılması gerekenleri bilmiyorum. Yani bilgisayarı sıfırladıktan sonra yapmam gerekenler nedir? Bu doğrultuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şahsen Driver Booster tavsiye etmem. Güncel sistemlerde, Anakart üreticileri, kendi otomatik güncelleme dosyasını sunuyor. Oradan buradan sürücü bulman gerekmiyor. Tam sistemini yazman, yardım edilebilme kolaylığı açısından, daha iyi olacaktır.

Kolaylık bakımından dedim ben. Tek tek sitelerde aramak yerine tek tıkla indirip kuruyor. :D
Aslında üreticinin sitesinden çekmek çok daha kolay ve garanti. Yeni sürücü çıkınca bilgilendiriyor. Eski sistemler için belki faydalıydı ancak güncel sistemlerde önemini yitirmiş bir uygulama.

Format attıktan sonra stabil ve yüksek performanslı olarak bilgisayarınızı kullanabilmek için bir kaç ayar yapmanız yeterli olucaktır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Grafik, Lan, Ses, Sata ve Usb 3.0 gibi sürücüleri kurabilirsiniz. Genel öneri Ekran kartının sürücüsünü üreticiniz kimse (Amd yada Nvdia) kendi sitesinden güncel sürücüyü indirmeniz olacaktır. Ardından geri kalan sürücüleri anakart üreticinizin kendi sitesinden indirebilirsiniz.
  • Driverları 3. party yazılımlar ile temin edebilirsiniz. Iobit Driver Booster ve Snappy Driver Installer adlı programları kullanabilirsiniz.
Sürücü işlemleri bittikten sonra genel kullanım için ihtiyacınız olan bir kaç program daha var bunları kullanabilirsiniz;
  • Winrar (.Rar vb. Dosyaları açabilmeniz için)
  • K-lite Codec Pack ( Gerekli Codecleri yükleyebilmek için )
  • Adobe Reader ( Pdf uzantılı dosyaları görüntüleyebilmek için)
  • Opera, Vivaldi ( Alternatif Tarayıcılar)
  • CCleaner ( Artık dosyaları ve Regedit Hatalarını düzeltmek için)
  • uTorrent vb. ( Torrent kullanımı için :) )
  • Km Player ( Bence en güzel video playerdan birisi)
  • Office 365 ( Abone iseniz yada öğrenci hesabınız var ise ) Alternatif Openoffice
  • Antivirüs Programı ( Windows Defender Windows 10 da çok başarılı. Yinede harici bir anti virus programı kullanmak isterseniz Comodo Free antivirus yada Avira Antivirus deniyebilirsiniz)

Kusura bakmayın bir günlük ban vardı forumda, cevap atamadım hemen. Yakın zamanda bilgisayarı sıfırlayıp, dediklerinizi yapacağım. Teşekkür ederim arkadaşlar.

Format attıktan sonra stabil ve yüksek performanslı olarak bilgisayarınızı kullanabilmek için bir kaç ayar yapmanız yeterli olucaktır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Grafik, Lan, Ses, Sata ve Usb 3.0 gibi sürücüleri kurabilirsiniz. Genel öneri Ekran kartının sürücüsünü üreticiniz kimse (Amd yada Nvdia) kendi sitesinden güncel sürücüyü indirmeniz olacaktır. Ardından geri kalan sürücüleri anakart üreticinizin kendi sitesinden indirebilirsiniz.
  • Driverları 3. party yazılımlar ile temin edebilirsiniz. Iobit Driver Booster ve Snappy Driver Installer adlı programları kullanabilirsiniz.
Sürücü işlemleri bittikten sonra genel kullanım için ihtiyacınız olan bir kaç program daha var bunları kullanabilirsiniz;
  • Winrar (.Rar vb. Dosyaları açabilmeniz için)
  • K-lite Codec Pack ( Gerekli Codecleri yükleyebilmek için )
  • Adobe Reader ( Pdf uzantılı dosyaları görüntüleyebilmek için)
  • Opera, Vivaldi ( Alternatif Tarayıcılar)
  • CCleaner ( Artık dosyaları ve Regedit Hatalarını düzeltmek için)
  • uTorrent vb. ( Torrent kullanımı için :) )
  • Km Player ( Bence en güzel video playerdan birisi)
  • Office 365 ( Abone iseniz yada öğrenci hesabınız var ise ) Alternatif Openoffice
  • Antivirüs Programı ( Windows Defender Windows 10 da çok başarılı. Yinede harici bir anti virus programı kullanmak isterseniz Comodo Free antivirus yada Avira Antivirus deniyebilirsiniz)

Antivirüs programı olarak Malwarebytes kullanıyorum.

Bundan önce ki bilgisayarımda CCleaner vardı lâkin bu laptop'a W10 olduğundan dolayı yüklemedim. Gördüğüm bir sitede, bazı W10'un önemli dosyalarını kaldırıyormuş program. Doğruluk oranı nedir?

@RRavyn
Windows 10'un içinde böyle bir araç var:
Ekran Görüntüsü (20).png

CCleaner yerine bunu kullanabilirsiniz.
Malwarebytes Anti-Malware'yi gerçek zamanlı koruması açık bir şekilde kullanmanızı önermem. Yine de sizin bileceğiniz iş.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı