MangrenTR
Kilopat
Arkadaşlar merhaba. SSD aldığım için format atmıştım bilgisayara. Windows 10 Home kullanıyordum ve formatla beraber Windows 10 Pro'ya geçiş yaptım.
SSD almadan önce yani Windows 10 Home kullanırken oyunlarda sabit bir sıcaklık değeri alıyordum.
Örnek vermek gerekirse Assassin's Creed Unity 45 derecelerde oynuyordum.
Ekran kartım GTX 1080 Ti.
SSD kurulumlu bir formattan sonra sıcaklık değeri 55-60 derecelere çıktı.
Fark ettiğim kadarıyla formattan önce oynadığım zaman ekran kartımın çekirdek hızı gerektiği kadar kullanıyordu ve ısı sabit yerlerde kalıyordu.
Formattan sonra ekran kartımın çekirdek hızı en üst seviyede çalışıyor yani kart en yüksek değerlerde işlem görüyor.
Ben de Windows 10 Pro sürümünden Home sürümüne geçiş yaptım ve yine aynı şeyleri yaşadım.
Bütün güncellemelerim ve driverlar tam bir şekilde kurulu.
NVİDİA güç ayarlarım Optimum Güç şeklinde.
Oynadığım oyun ise ekran kartımı yormayacak bir oyun olması ve 1920x1080p monitörde oynamama rağmen format sonrası sıcaklık değerleri bir hayli arttı.
Ekran kartımın formattan sonra oyunlarda yüksek değerde çalışmasının nedeni nedir?
Nasıl bir çözüm bulabiliriz?
Yardımlarınızı bekliyorum ve teşekkür ediyorum.
SSD almadan önce yani Windows 10 Home kullanırken oyunlarda sabit bir sıcaklık değeri alıyordum.
Örnek vermek gerekirse Assassin's Creed Unity 45 derecelerde oynuyordum.
Ekran kartım GTX 1080 Ti.
SSD kurulumlu bir formattan sonra sıcaklık değeri 55-60 derecelere çıktı.
Fark ettiğim kadarıyla formattan önce oynadığım zaman ekran kartımın çekirdek hızı gerektiği kadar kullanıyordu ve ısı sabit yerlerde kalıyordu.
Formattan sonra ekran kartımın çekirdek hızı en üst seviyede çalışıyor yani kart en yüksek değerlerde işlem görüyor.
Ben de Windows 10 Pro sürümünden Home sürümüne geçiş yaptım ve yine aynı şeyleri yaşadım.
Bütün güncellemelerim ve driverlar tam bir şekilde kurulu.
NVİDİA güç ayarlarım Optimum Güç şeklinde.
Oynadığım oyun ise ekran kartımı yormayacak bir oyun olması ve 1920x1080p monitörde oynamama rağmen format sonrası sıcaklık değerleri bir hayli arttı.
Ekran kartımın formattan sonra oyunlarda yüksek değerde çalışmasının nedeni nedir?
Nasıl bir çözüm bulabiliriz?
Yardımlarınızı bekliyorum ve teşekkür ediyorum.