Windows 10 format sonrası yapılması gerekenler nelerdir?

Makaleler
1
RAM
4 GB 1600MHz CL11
Ekran kartı
920MX
İşlemci
i5-4288U
Bilgisayarım 3-4 gündür normalden daha fazla ısınıyor, daha fazla RAM kullanmaya başladı. En son 2 yıl önce format attığımı düşününce format zamanının geldiğini düşündüm ancak daha önce hiç format atmadım USB'den. Haliyle biraz çekiniyorum. Technopat'ın şu videolarından yararlanmayı düşünüyorum ancak yeterli gelir mi bilemedim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Üstteki 2 linkten hangisi daha iyi olur bilemedim, güncel olanı (3.link) sanırım daha iyi olur.

Format sonrası ne yapmam ve nasıl yapmam gerekir? Bunu anlatan rehber var mıdır? Laptop kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel olan videoyu öneriyorum. Windows'un sitesinden yükleyici ile iso olarak yükle dedikten sonra Technopat'ta yer alan Rufus ile format USB'si hazırlama rehberinden yapabilirsin. 3. videoda söylediklerimi anlatmış zaten.

Windows 10 kullanıyorsan Sistemden Sıfırlama seçeneğiyle format atabilirsin. Windows, son sürüm ISO'yu kendisi indirip formatlıyor.

Windows 10 kullanıyorsan Sistemden Sıfırlama seçeneğiyle format atabilirsin. Windows, son sürüm ISO'yu kendisi indirip formatlıyor.
Denedim ancak bilgisayar kitlenmişti. Hem de tecrübe edinmek adına bu yola girmeyip, usb ile formatlamayı düşünüyorum ancak format sonrası ve özellikle windows lisans anahtarını nasıl çözebilirim bilmiyorum.

@Deutschtay

Bilgisayarım 3-4 gündür normalden daha fazla ısınıyor, daha fazla RAM kullanmaya başladı. En son 2 yıl önce format attığımı düşününce format zamanının geldiğini düşündüm ancak daha önce hiç format atmadım USB'den. Haliyle biraz çekiniyorum. Technopat'ın şu videolarından yararlanmayı düşünüyorum ancak yeterli gelir mi bilemedim:

Üstteki 2 linkten hangisi daha iyi olur bilemedim, güncel olanı (3.link) sanırım daha iyi olur.

Format sonrası ne yapmam ve nasıl yapmam gerekir? Bunu anlatan rehber var mıdır? Laptop kullanıyorum.

İlla format atacağım diyorsam önce sistem sıfırlma işlemini tavsiye ederim.
Her sorun çözümü format atmakla çözemeyiz çünkü.

Görev yöneticisine girip hangi uygulamalar ne yapıyor bir bakmanı öneririm.
Sorunlu yazılımı bulmadan format bile atsan sorunu çözmüş olmazsın sadece ötelemiş olursunuz.

Denedim ancak bilgisayar kitlenmişti. Hem de tecrübe edinmek adına bu yola girmeyip, usb ile formatlamayı düşünüyorum ancak format sonrası ve özellikle windows lisans anahtarını nasıl çözebilirim bilmiyorum.

@Deutschtay
Ben önceden Windows kurulu bilgisayarıma USB ile ne zaman format atsam ürün anahtarı sormuyordu. Anakart’a eşlenmiştir belki de bilmiyorum.

Ben önceden Windows kurulu bilgisayarıma USB ile ne zaman format atsam ürün anahtarı sormuyordu. Anakart’a eşlenmiştir belki de bilmiyorum.
Aslında bilgisayarı ilk aldığımda orijinal windows anahtarım vardı ancak şuan erişimim yok. İlk alınmasının üzerine bilgisayar 3-4 kez formatlandı.
Tekrar formatlarsam anahtar ister mi onu da bilmiyorum, sadece o gözümü korkutuyor.

Aslında bilgisayarı ilk aldığımda orijinal windows anahtarım vardı ancak şuan erişimim yok. İlk alınmasının üzerine bilgisayar 3-4 kez formatlandı.
Tekrar formatlarsam anahtar ister mi onu da bilmiyorum, sadece o gözümü korkutuyor.
Neden korkutuyor ki ucuz keylerden alır geçersin ya da kms kullanırsın ki kesinlikle önermiyorum gerek yok.

İlla video ile yapmaya gerek yok.
  • ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • ISO dosyasını seçiyorsun "seç" kısmından.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT olarak seçebilirsin.
  • Başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve Save and exit yaparak çık. Windows'u kur.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince isteğe bağlı diskini biçimlendirerek temiz kurulum yapabilirsin, yeni disk oluşturabilirsin.
  • Sonrası normal Windows kurulumu.
Windows kurulduktan sonra sürücülerinizi, WinRAR, oyunlarınızı yükleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı