Selamlar. Birkaç hafta önce bilgisayar 'duman attı'.
Bilgisayarı açtığımda programları aşırı ağır çalıştırdığını fark ettim. Daha sonra yeniden başlattım ama masaüstü gelmemeye başladı. Sonra görev yönetici ile çalıştır'ı kullanarak explorer.exe'yi açtım. Ama donma takılma devam etti. Daha sonra sıfırlama uyguladım.
Sıfırlamadan sonra çözüm değil çöküş gerçekleşti nedense. Yapamadıklarım;
Başlat açılmıyor
Ayarlar çalışmıyor
Programlar çalışmıyor
İnternet çalışmıyor
Masaüstü gelmiyor kendim açıyorum veya çok uzun süre sonra kendisi geliyor
Sadece bazı basit ayarları yapabiliyor ve dosyalarda dolaşabiliyorum
Güvenli modda da aynı şeyler devam ediyor
Uzun süre kullanmadıktan sonra şunlar kendiliğinden düzelmiş;
Video açamıyordum mesela. Artık açılıyor
Tarayıcı açılmıyordu. Artık açılıyor
Başlat açılmıyordu. Şimdi açılıyor ama işlevsiz. Yani açıldıktan sonra bir şeye tıklayınca açılmıyor
Bilgisayarı tekrar tekrar açarak onarımı başlatıyorum ki sıfırlama ekranına ulaşayım. Çünkü ayarlar açılmıyor. Görüntü ayarları dahil.
Ama bu sefer başka bir sıkıntı çıktı karşıma. Sıfırlama yapayım tekrar dedim düzelir diye. Bu sefer de dosyaları koruyarak sıfırlama pasif. Tıklanmıyor. Sadece her şeyi silerek sıfırlama aktif. Dosyalarım yedekli olmadığı için bunu kullanamam. Zaten yedeklemek istesem de o kadar kapasiteye sahip bir cihazım yok. Aşağı sakal yukarı bıyık olayı yani.
Tavsiyelerinizi talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Geçici Upload paketi satın alıp Google Drive vb. sitelere verilerinizi yedekleyin.
Sonra Windows'un sitesinden ISO dosyası indirip Temiz kurulum işlemini gerçekleştirin.
Geçici Upload paketi satın alıp Google Drive vb. sitelere verilerinizi yedekleyin.
Sonra Windows'un sitesinden ISO dosyası indirip Temiz kurulum işlemini gerçekleştirin.