Windows 10 FPS drop sorunu

• Konuyu başlatan Detroo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 4.708

Detroo

Hectopat
Yer
Bilecik
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows 7 kullanıyordum. Windows 10'a geçiş yaptım. CS:GO oyununda anlık FPS düşüyor. Driverlar güncel.(Yaklaşık 2 sene önce Windows 10'a geçiş yapmıştım aynı sorun vardı ve hâlâ var 🥴.
Arka plan uygulamaları, oyun modu, oyun çubuğu vs. kapalı. Xbox kaldırdım.

Sistem bilgilerim:

Windows 10 Home 2004 (1909 sürümü kullanıyordum orada da aynı sorun var).
Anakart: Gigabyte B75-D3V rev(1.1)
Ekran kartı: AMD R7 240.
İşlemci: Intel i3-2120 3.30 GHz.
RAM: Kingston 4x2 1600 MHz.
HDD kullanıyorum, alan var.

Bilgisayarında ısı değerlerini kontrol etmeni öneririm. İşlemci soğutucusunu temizle silikon yenilemeyi ihmal etme. Ekran kartında fan varsa temizlemeyi ihmal etme.

Sistemden dolayı Büyük ihtimal bende Windows 7 den geçtim 1.5 ay falan oldu windows 7 de csgo da drop yiyorum diye geçtim 90-100 fpslerden 20 fps falan düsüyordu simdi 90-100 değil 60 göremiyorum

Bilgisayarında ısı değerlerini kontrol etmeni öneririm. İşlemci soğutucusunu temizle silikon yenilemeyi ihmal etme. Ekran kartında fan varsa temizlemeyi ihmal etme.

Teşekkürler. Isı dereceleri normal. Temizliğini yapmıştım ama Windows 7 de herhangi bir sorun yok.

Isı değerlerin normal mi? Windows 10'un arka plan uygulamaları anlık FPS düşmesine yol açıyor olabilir. Tüm çözümleri denedikten sonra 8.1'e geçebilirsin.

Arka plan uygulamalarını kapatmıştım ne kadar engeller bilemiyorum. Windows 8.1 planımda vardı ama AMD ekran kartımın Windows 8.1'e 2017 yılında sürücü desteğini kesmiş. Ekran kartım sürücü desteği almadığı için geçmek istemiyorum. Çözüm bulamazsam Windows 7 devam edeceğim.
Isılarda falan sorun olduğunu sanmıyorum sistemde 4 GB RAM varsa sorun RAM kaynaklıdır. W10 fazlaca RAM kullanır.
8 GB Ram var

Windows 7 kullanıyordum. Windows 10'a geçiş yaptım. CS:GO oyununda anlık FPS düşüyor. Driverlar güncel.(Yaklaşık 2 sene önce Windows 10'a geçiş yapmıştım aynı sorun vardı ve hâlâ var 🥴.
Arka plan uygulamaları, oyun modu, oyun çubuğu vs. kapalı. Xbox kaldırdım.

Sistem bilgilerim:

Windows 10 Home 2004 (1909 sürümü kullanıyordum orada da aynı sorun var).
Anakart: Gigabyte B75-D3V rev(1.1)
Ekran kartı: AMD R7 240.
İşlemci: Intel i3-2120 3.30 GHz.
RAM: Kingston 4x2 1600 MHz.
HDD kullanıyorum, alan var.

Sadece CS:GO'da mı oluyor bu durum?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı