Windows 10 Gamer Edition nasıldır?

Mustafatekno

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Modifiyeli Win 10 etrafta çok fazla var. Gamer Edition sürümü nasıl? Önermiyorsanız en sade Win 10 modifiyesi var mı? Gereksiz dosyaların çıkarılmış olduğu Win 10 modifiyesi.

Modifiyeli Win 10 etrafta çok fazla var. Gamer Edition sürümü nasıl? Önermiyorsanız en sade Win 10 modifiyesi var mı? Gereksiz dosyaların çıkarılmış olduğu Win 10 modifiyesi.
Ben önermem şahsen bi nevi korsana giriyor bu sürüm ne olacağı belirsiz.

Modifiyeli işletim sistemlerini kesinlikle önermiyorum. Sakın yükleme. Gamer edition dediğine falan da bakma görünüş olarak biraz fark varsa vardır ama performansı daha kötü oluyor bunların.

Ya Windows 10'u editleyen kişi sizin verilerinizi ele geçirmek için için bir yazılım entegre etmişse ?

Gamer edition gibi modifiyeli Windows 10 yüklemeyin! İçine virüs entegre edilmiş olabilir. Ya içinde WannaCry 2.0 varsa

Ayrıca o tür yazılımlar korsan kategorisine girdiğinden ne olduğu da belirsiz.

Win10'da maks. performans istiyorsanız temiz bir kurulum yapıp gereksiz servisleri kapatıp/arkaplanda çalışan Windows Applications'ları yok edebilirsiniz.(SearchUI, Update,Superfetch,Firewall gibi). Ben gereksiz her şeyi kapatıp arkaplanda %1 CPU kullanacak şekilde ayarladım. Eminim ki Gamer Edition denen versiyonlardan kat kat daha performanslıdır güncel bir Win10.

Dediklerinizi yapsam bir sıkıntı çıkar mı? Ve bunların görevi ne ki kapatınca ne değişecek?
@LukeSkywalker
Sıkıntı çıkmaz. Mesela Update arkaplanda kendi kendine internet bulur bulmaz sömürmeye başlar. Önce uzunca bir check eder, sonra update indirir, sonra indirdiğini yükler.. Hem internet sömürür, hem CPU, hem de diski. Update servisini disable edip belli başlı zamanlarda açıp update alıp tekrar kapatırım. Örnek olarak. Superfetch çoğu bilgisayarda gereksiz %100 CPU kullanımına yol açabilir, arkaplanda da gereksiz çalışır genellikle. SearchUI de bildiğimiz Windows Search'tür. Bana göre gereksiz RAM ve disk kullanır, indeksi kullandığı için. Firewall,Defender gibileri de arkaplanda sağlam (100mb veya daha fazlası) kadar yer edinir. Ben işime yaramayan her şeyi kapatıp en aza indirdim. Herkesin kendi seçimidir, güvenli kullanımı biliyorsan, interneti fazla kullanmayıp gaming pc yapacaksan öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…