Windows 10 Geçiş Sonrası Mavi Ekran ve Yavaşlama

streetvfx

Decapat
Arkadaşlar merhaba.
4 yıldır kullandığım laptopta Win 8 yüklüydü.
Windows 10 çıkmasıyla beraber yükseltme işlemini gerçekleştirdim fakat inanılmaz performans kaybı oldu.
1-2 defa sıfırlama işlemi gerçekleştirdim fakat düzelme olmadı.
Windows 8 yüklüyken tüm grafik programlarını kullanabiliyordum. (After effects, Photoshop, Illustrator vs.)
Hatta GTA 5 bile donmuyordu :)
Şimdi ise her açılışta mavi ekran hatası alıyorum ve açılış süresi 2 dakikayı buluyor.

Sizce PC özelliklerim Win 10 için düşük mü?
Temiz kurulum yapsam düzelir mi?
  • Intel Core i5-3210M 2.50 GHz
  • 64Bit 8 GB RAM
  • NVIDIA GeForce 740M ekran kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.
4 yıldır kullandığım laptopta Win 8 yüklüydü.
Windows 10 çıkmasıyla beraber yükseltme işlemini gerçekleştirdim fakat inanılmaz performans kaybı oldu.
1-2 defa sıfırlama işlemi gerçekleştirdim fakat düzelme olmadı.
Windows 8 yüklüyken tüm grafik programlarını kullanabiliyordum. (After effects, Photoshop, Illustrator vs.)
Hatta GTA 5 bile donmuyordu :)
Şimdi ise her açılışta mavi ekran hatası alıyorum ve açılış süresi 2 dakikayı buluyor.

Sizce PC özelliklerim Win 10 için düşük mü?
Temiz kurulum yapsam düzelir mi?
  • Intel Core i5-3210M 2.50 GHz
  • 64Bit 8 GB RAM
  • NVIDIA GeForce 740M ekran kartı
Yükseltme yapılınca yavaşlaması normal temiz kurulumla geçmeniz lazım.

@streetvfx@
Benim PC 'de sizinki ile aynı özelliklerde ve aynı sorunlarla karşı karşıyayım, bilgisayar çok yavaşladı, ben öncelikle bir SSD disk aldım, HDD'yi onunla değiştirip farka bir bakacağım, sen daha iyi bir yöntem bulursan ve hızlandırırsan paylaşırmısın deneyimini?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı