Windows 10 genel sistem performansında düşüklük

tunahanbag

Kilopat
Sistem özellikleri:
  • i7-4790k 4.4GHz (OC GENIE)
  • MSI Z97 GAMING 7
  • CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL11 (Çift kanalda, XMP aktif)
  • Asus GTX960 ROG STRIX OC EDITION
  • COOLER MASTER Nepton 280L (İşlemciyi serin tuttuğumu belirtmek için koydum)
  • SEAGATE 2TB 7200 RPM HDD
  • Sandisk SSD PLUS 120GB
  • Windows 10 Pro x64, KMS vs. yok kendi lisansım. (Amerikan İngilizcesi)
Sistem 2015 civarları alındı ve cayır cayır çalışıyordu o zamanlar SSD yoktu SSD alalı 1 hafta oldu, oyun performansı falan canavardı (bana göre). Ta ki son 2 haftaya kadar. Sistemde hiçbir performans düşüşü olmamışken 3 senenin ardından tek bir gecede 120-130 FPS aldığım oyunlar 30'lara 20'lere düştü, Chrome bile kasmaya başladı. Ve arada o anda ne ses oynatılıyorsa onun yaklaşık bir saniyelik bir bölümünü sürekli tekrar ederek tam anlamıyla sistem dondu defalarca kez. Biraz araştırdım BIOS sürümü son sürüm, Optimized Defaults yaptım XMP kapalı açık OC Genie açık kapalı her türlü kombinasyonu denedim (Fast Boot dahil).

Yok adam donmaya devam ediyor, okuduklarıma göre sorun HDD'dedir diye tahmin ettim aman dosyaları kaybederim Azrail alır elimden götürüverir diye bir haftaya yakın PC açmadım. Akabinde dosyaları harici bir HDD'ye atiyim dedim açtım, gene donma olayı ama donma ne donma bu güne kadar Num Lock'u, Caps Lock'u açıp kapatmamı engelleyecek kadar tesirli bir donma deneyim etmemiştim, tek çözüm güç düğmesiydi.

Baktım böyle olmayacak aldım bir tane SSD geldi, tertemiz orijinal kendi lisansımla UEFI yeni indirmiş olduğum Microsoft'un medya oluşturma aracıyla edindiğim ISO'yu bir güzel kurdum SSD'ye. Aman yarabbi bu nasıl bir yavaşlık, masaüstü hariç her şey kasıyor, Steam'de aşağı yukarı kaydırırken kasıyor ya ekran bildiğin kasıyor (Steam HDD'de kurulu belki ondandır bilemem.) Ekran kartından tutunda klavyemin programına, Killer Network uygulamasına kadar her ama her sürücüyü, programı son sürümünü kurdum. Yok baba R6 720p'de sabit 144'ten 30'larda sürünmeye devam ediyor. İşin garibi sorun harddisktedir dedim bu "Uber Donma" olayını SSD'deki Windows'ta da yaşadım. Ne yapmalıyım güzel arkadaşlarım? Windows tertemiz daha iki günlük, kalan her çöp harddiskte.

İşin en ilginç olduğu nokta ise UEFI BIOS kasıyodu abi, bildiğin sanki film izliyor gibi desem keşke 10 FPS falan hani durum bu kadar ciddi olunca sorunun bence harddiskten daha fazlası olduğunu düşünüyorum. RAM, İşlemci, ekran kartı, anakart, güç kaynağı sorun hepsinden kaynaklanabilir bence. Eğer bir çözüm öneri, teşhis için DXdiag raporu vs. ne olursa yardımcı olabileceğiniz lütfen yardımcı olun değerli Technopat Sosyal kullanıcıları, her türlü veriyi temin etmeye hazırım, konuyu yakından takip ediyor olacağım.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Testi başarı ile geçti:
WhatsApp Image 2018-03-10 at 22.09.23.jpeg
WhatsApp Image 2018-03-10 at 22.09.22.jpeg

Amma ve lakin BIOS ta gezinirken çok ilginç bir şey gözüme çarptı:
upload_2018-3-10_22-22-40.png
WhatsApp Image 2018-03-10 at 22.19.45 (1).jpeg
WhatsApp Image 2018-03-10 at 22.19.45.jpeg

Bu işlemcinin hızı ne öyle varsayılanlara getirip kaydedip resliyom, yok. Üstte de dediğim gibi tekrardan XMP OC GENIE vs. hepsini kapat aç kombinasyonlarla test ettim, herhangi bir güç tasarrufu modu aktif değil (Anakartta e2013 tarzı bir şey var.) Bu durumu nasıl düzeltebilirim, veya düzeltmeme yardımcı olabilmeniz için hangi verileri temin etmem gerekiyor.
Teşekkürler

4.4Ghz olması gereken işlemci 800mhz de çalışıyor. Aklım almıyor belki BIOS bozulmuştur alttan alttan dedim tekrardan yükledim BIOS u ama nafile. Bu neden oluyor arkadaşlar.

Windows'un hangi sürümünü kullanıyorsunuz?

Windows 10 Pro x64, KMS vs. yok kendi lisansım. (Amerikan İngilizcesi)

Bakan olmadı lakin sorunu çözdüm, internette dediklerine göre anakartta bir switch varmış işlemciyi BIOS ayarları ne olursa olsun 800Mhz ye kilitleyen, ben çift BIOS değiştirirken yanlışlıkla bu switch i açmışım. Switchi değiştirdim ve bum : 4.4Ghz bebeğim SORUN ÇÖZÜLDÜ
upload_2018-3-11_11-29-10.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı