Windows 10 Gereksiz Servis ve Hizmetlerden Kurtulun

Hocam zaten bir oyun oynuyorum. Windows'umda orijinal Norton Antivirüs de var daha o ayarlara ihtiyacım olduğunu sanmıyorum.

Bu program tek tıkla hepsini yapıyor ama bir çok ayarı da değiştiriyor.

Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat

Bu rehberdeki ayarları yapmıştım. Bir çok şeyi kapattım ve hepsini tekrar açmış. Kontrol ettim de. Şimdi tekrar elimle kapatıyorum.:dikkatli:

Oyun oynarken Antivürüs kapatıyorum. CPU kullanabiliyor.
 
Bunu yaptıktan sonra bilgisayarım bozuldu.

Bazı ayarlar gizlidir veya organizasyonunuz tarafından yönetilir hatası veriyor keşke yapmasaydım.:dikkatli:
Hem Technopat sitesine de giremiyorum. Beyaz ekran oluyor. Windows 10 hızlandırma konusundaki tüm ayarlarımı da çöp etti.
Yazıyı okumadan atlarsanız öyle olur. Bilmiyorsanız önerileni yapacaksınız. Önceden kendin devre dışı bıraktıysan zaten burada işiniz ne?
Yazılanlara uyan için gayet stabil ve sıkıntı yok.
 
Bunun bilgisayarı bozduğu filan yok... Bozsaydı şimdiye kadar bilgisayarı benim ".reg" dosyalarım bozardı ki uzun süredir hiç sorun yaşamadım. Mağaza çöpleri olmayan bir Windows, bu program ve WinAero Tweaker kullanıyorum. Ayrıca formattan sonra ihtiyacım olanları düşünerek bir ".reg" dosyası oluşturup sisteme entegre ediyorum. Sırf telemetri kapatmak için bile 200-250 satır ayar giriyorum. :) Reg dosyası toplam 2500 satır civarı oluyor. Bir program ile bilgisayarı bozamazsınız. O kuruluşunuz tarafından yönetilir muhabbeti "gpedit.msc"den ayarların sabitlendiğini belirtiyor. Girip yine kendiniz değiştirebilirsiniz.

Ayrıca kimseye hiçbir programın otomatik verdiği ayarları yapmasını önermiyorum. Herkesin istediği, beklediği gizlilik ve performans ayarı farklıdır. Örneğin ben önerilenin dışında birçok ayar işaretliyorum. Hatta çoğu uyguladığım ".reg" dosyası ile otomatik geliyor.
Screenshot (1599).png


Size tavsiyem orjinal Windows 10'da W10Privacy, Winaero Tweaker ve OOSU10 üçlüsünü kullanmanız. Ama ayarlarınızı kendinize göre yapın. W10Privacy kullanırken dikkatli olun bilgisayara en çok zarar verebilecek ayarlara o sahiptir.
 
Windows 8 ve 10 ile beraber geri bildirim, sistem hata döküm takibi, uygulama edinin benzeri bir sürü servis ve uygulama çalışmaktadır. Birçok kişi gündelik ve bilgisayarı oyun için yeni birşey yapmadan kullandığından bu servisler sisteme etki ediyor ve performanslarını düşürebiliyor. Bu yüzden bu servis ve uygulamaları kaldırabilir devre dışı bırakabilirsiniz. Sistem üzerinden bazılarına izin verilse de çoğu istenildiği gibi kapatılamıyor normal kullanıcıların da yararlanabilmesi için paylaşıyorum ancak önerilmedikçe veya bilmediğiniz şeyleri kapatmaya çalışmayın.

Eki Görüntüle 280748

1: Önerilen ayarları uygular.
2: Önerilen ve daha az önerilen ayarları uygular.
3: Bütün ayarları uygular.
4: Yapılan değişiklikleri geri alır.
5: Sistem geri yükleme noktası oluşturur.

Kullanımı:
Sosyalde veya farklı bir yerde size hangi seçeneği seçeceğiniz söylenmediyse 1. seçenek olanı seçmeniz yararınıza olur.
İstenen seçeneği seçtiğinizde çıkış yapın size uyarı verecek çıkmak istiyor musunuz diye hayır seçin. Sonra tekrar bir uyarı verecek ve Restart seçeneği gelecek Restart tıklayıp yeniden başlatmasını bekleyin.

İndirme bağlantısı:
Link

Hocam programda Cortana, Location Servis vb. bölümler hakkında da uygun ayarları paylaşabilir misiniz?
 
Hocam programda Cortana, Location Servis vb. bölümler hakkında da uygun ayarları paylaşabilir misiniz?
Resime değil yazılanlara bakacaksınız. Program risksiz hangilerini kapatabileceğini otomatik seçiyor zaten dediğim gruplar içinde.
Bu Winaero Tweaker ve OOSU10 ne iş görüyor?
Konu başında ne işe yaradığı bildirilmiştir.
Winaero sistemdeki var olan kontrol seçenekleri ile neler yapabiliyorsanız onları program yoluyla tek panelde yapmanıza imkan veriyor. Microsoft'un bilgisiz kullanıcılardan gizlediği bazı ayarlar da içeriğinde mevcut olduğundan bilinçsiz ayar değişikliği yapılmaması gereklidir bu tip programlarda. Windows işleyişini bozabilirsiniz.
 
@Murat5038 Hocam uygulamayı çalıştırdıktan sonra "actions" kısmından "Apply only recommended settings" kısmına tıklayıp kaydetmek yeterli mi? Yoksa ayarları elle aşağıdan tek tek açıp kapatmamız mı lazım? Orasını anlayamadım :)
 
@Murat5038 Hocam uygulamayı çalıştırdıktan sonra "actions" kısmından "Apply only recommended settings" kısmına tıklayıp kaydetmek yeterli mi?
Evet yazılımının önerdiği o şekilde.
Yoksa ayarları elle aşağıdan tek tek açıp kapatmamız mı lazım? Orasını anlayamadım :)
İngilizce ne yazdıklarını ve ne işe yardığını biliyorsan elle yapabilirsin tabi :) Bilmeyen çok olduğu için önerilenler yeterlidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı