Windows 10 giriş/çıkış için kullanılan komutlar

Mehmetyi

Decapat
Windows 10 işletim sisteminde aygıtları aygıt yöneticisinden yönetebileceğimiz gibi çeşitli komutlarla da yönetebilir miyiz?

Bu konuda bilgisi olan varsa komutları yazarak komutları açıklamasını rica eder, saygılarımı sunarım.

Teşekkürler...

Çözüm
Evet, yönetebilirsiniz. Mesela ne yapmak istiyorsunuz? Onu belirtirseniz daha iyi yardım edebiliriz.

Örneğin Microsoft'un bu iş için bir yazılımı mevcut: Windows Device Console (Devcon.exe) - Windows drivers

Şu komut ile ekran kartınızı devre dışı bırakabiliyor:

devcon.exe disable "Intel(R) HD Graphics 4400"
Şununla da devreye sokuyor:

devcon.exe enable "Intel(R) HD Graphics 4400"
Evet, yönetebilirsiniz. Mesela ne yapmak istiyorsunuz? Onu belirtirseniz daha iyi yardım edebiliriz.

Örneğin Microsoft'un bu iş için bir yazılımı mevcut: Windows Device Console (Devcon.exe) - Windows drivers

Şu komut ile ekran kartınızı devre dışı bırakabiliyor:

devcon.exe disable "Intel(R) HD Graphics 4400"
Şununla da devreye sokuyor:

devcon.exe enable "Intel(R) HD Graphics 4400"

Çözüm
Çok teşekkür ederim. Yönetim kodlarını açıklayan bir ödev hazırlamalıyım bu nedenle ödevi tamamlayacak kadar kod gerekli.

Bu durumun sonucunda:

Örnekleri çoğaltabilir misiniz? Ya da sizi zahmete sokmadan erişebileceğim bir makale ya da kaynak var mıdır?

İlginize teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı