Çözüldü Windows 10 giriş ekranında 2 tane hesap gözükmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhabalar, ben yeni bilgisayar aldım. Windows 10'u kurdum, hesabımı oluşturdum ve parolayı kaldırdım. 7-8 gündür hiçbir sorun yok parola yok direk giriyor ama şimdi bir sorun oluştu giriş ekranında iki tane Burak Can Keçeci var. Hatalı olanda kullanıcı adı oluşturun ve parola girin diyor. Eski hesabımda ise pin oluşturun diyor ben de Microsoft şifremle giriyorum. İnternetten araştırdım fakat pek bir şey bulamadım. Hesaplara baktım çıkmadı Win+R yaparak Control userpasswords2'den çıkmadı yine aynı yerden gelişmiş bölümünden gelişmiş ayarına tıkladım ve oradan kullanıcılar dosyasına baktım. Yine sadece ben gözüküyorum. Nasıl çözebilirim? Adminim.

Çalıştır'a netplwiz yazıp giriş yapın, Gelişmiş sekmesinden > Gelişmiş > Kullanıcılar bölümünü kontrol eder misiniz? Windows Ayarları > Hesaplar kısmına da göz atın. Herhangi bir anormal durum var mı ve oturum açma seçenekleri normal mi? Her şey normal gözüküyor ise yeni bir yönetici hesabı oluşturabilirsiniz.

Merhabalar, ben yeni bilgisayar aldım. Windows 10'u kurdum, hesabımı oluşturdum ve parolayı kaldırdım. 7-8 gündür hiçbir sorun yok parola yok direk giriyor ama şimdi bir sorun oluştu giriş ekranında iki tane Burak Can Keçeci var. Hatalı olanda kullanıcı adı oluşturun ve parola girin diyor. Eski hesabımda ise pin oluşturun diyor ben de Microsoft şifremle giriyorum. İnternetten araştırdım fakat pek bir şey bulamadım. Hesaplara baktım çıkmadı Win+R yaparak Control userpasswords2'den çıkmadı yine aynı yerden gelişmiş bölümünden gelişmiş ayarına tıkladım ve oradan kullanıcılar dosyasına baktım. Yine sadece ben gözüküyorum. Nasıl çözebilirim? Adminim.
Cmd ye net user yaz.

Merhabalar yeniden. Bu bana olan sorun herhangi bir yerden hesap silmeyle olmuyordu çok farklı, büyük bir sorun. Fatihgaucho sayesinde şu şekilde çözüldü;
Win+R'dan çalıştıra 'netplwiz' yazıyoruz sonra yukarıdaki "Gelişmiş" bölümüne tıklıyoruz çıkan yerden yine gelişmişe tıklıyoruz ve "Kullanıcılar" dosyasına çift tıklıyoruz. Oradan kullanıcıların olduğu bölüme yine sağ tıklıyoruz ve yeni kullanıcı diyoruz. Sadece kullanıcı adı ve tam ad giriyorsunuz başka hiçbir şey girmeyiniz. Sonra oluşturuyorsunuz. Yeni oluşturduğunuz hesabı yönetici yapıyorsunuz ve kullandığınız normal hesabınızı siliyorsunuz ve yeniden başlattıktan sonra düzeliyor. ben de sorun bunlardan sonra çözüldü. Bir hesabı yönetici yapmayı bilmiyorsanız Windows 10 Kullanıcıya Yönetici Yetkisi Verme - Technopat Sosyal buradan ulaşabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı