Çözüldü Windows 10 GTX970 FPS Düşüş Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chescha

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce FPS drop sorunumla ilgili açtığım konunun hem başlığı değiştirildi. Hem de kendi konuma cevap yazma hakkım elimden alınmıştı. Fakat hala sorunuma çözüm bulamadım. Neyse konumuza dönecek olursak, sorunum şu şekilde;

Bilgisayarı 1 ay önce topladım. O akşama kadar her şey mükemmeldi. 180 FPS aldığım oyundan 10-20 FPS almaya başladım ve bu aniden oldu. 1 saat önce oynadığım oyunda sorun yok 1 saat sonra tekrar oyuna girdiğimde bu düşüş ile karşılaştım. Diğer oyunlara da girdim aynı oranda bir FPS düşüşü söz konusu.

İlk konuyu açtığımdan bu yana birden FPS eski haline döndü ve bir gün sonra tekrar aynı şekilde fps düşüşüyle karşılaştım. Bir sürü test uyguladım bilgisayara aklınıza gelebilecek bütün testleri, bilgisayarın hiç bir donanımında bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Bugün GeForce forumunda benimle aynı sıkıntıyı yaşayanları buldum ve sorunun Windows 10 kaynaklı olduğunu söylüyorlar.
Link : https://forums.geforce.com/default/...dows-10-upgrade-and-nvidia-drivers-update-/4/
Açıkcası hak verdim.Testlerde hiç bir sorun çıkmamasına karşın büyük oranda Fps düşüşü mevcut. Tekrar Windows 7 kurmayı düşünüyorum. Sizlerin bu konu hakkındaki fikriniz neler? Aranızda benimle aynı sorunu yaşayan var mı ?
  • Anakart: Z170A Gaming M3
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 970
  • İşlemci: Intel Skylake 6600K
  • BIOS: Güncel

Hocam bende gtx750ti aynı sorun win7 vardı. Windows 10a gectim ve bios ayarlarını en iyi sekilde yaptım. Suan sorunum yok fps düşmüyor.
Msi afterburner ile az birşey overclok yaptım.
1.Hdd komple sıfırla
2.Biosu sıfırla ayarlarını yap.
3.Temiz bir win 10 x64 pro Uefı kurulum yaptiktan sonra driver kurmadan direk güncellemeleri yükle hepsini.
Dostum sorunun olan konuyu inceledim fakat tam olarak aynı sorunu yaşamıyoruz. Ben sistemi 1.5 ay önce topladım ve son bir haftada problemi yaşadım. Benim OC yapmaya ihtiyacım yoktu. Eğer OC yaparak kasmayacaksa zaten bir hayır gelmez.

Bunlara rağmen biosu sıfırladım, afterburnerla OC yaptım fakat değişen bir şey olmadı. Zaten 2 kere format attım. Birinde Windows 8.1 x64 diğerinde Windows Uefi x64 kurdum. Şuan W10 mevcut.
Sadece Hdd sıfırlamadım ondan da kastettiğin Low Level Format sanırım.

Dostum sorunun olan konuyu inceledim fakat tam olarak aynı sorunu yaşamıyoruz. Ben sistemi 1.5 ay önce topladım ve son bir haftada problemi yaşadım. Benim OC yapmaya ihtiyacım yoktu. Eğer OC yaparak kasmayacaksa zaten bir hayır gelmez.

Bunlara rağmen biosu sıfırladım, afterburnerla OC yaptım fakat değişen bir şey olmadı. Zaten 2 kere format attım. Birinde Windows 8.1 x64 diğerinde Windows Uefi x64 kurdum. Şuan W10 mevcut.
Sadece Hdd sıfırlamadım ondan da kastettiğin Low Level Format sanırım.
Merhaba çok fazla gtx970 satmış birisi olarak farkettiğim bir sorundur bu tam olarak nedeninden emin olmamak ile birlikte satın alan arkadaşların windows 8.1 yüklemelerinden sonra düzeldiğini keşfettik.

işlemcin i5 6600k dimi işlemci hızına bakabilirmisin benimde aynı sorunum var işlemci hızının 800mhz e kendini sabitlemesiyle oluştu ve bianda oyunlardan aldığım 90-100 fps ler 10-25 e düştü

Merhaba çok fazla gtx970 satmış birisi olarak farkettiğim bir sorundur bu tam olarak nedeninden emin olmamak ile birlikte satın alan arkadaşların windows 8.1 yüklemelerinden sonra düzeldiğini keşfettik.
Dediğim gibi 8.1 de kurdum değişen hiçbir şey olmadı malesef.

işlemcin i5 6600k dimi işlemci hızına bakabilirmisin benimde aynı sorunum var işlemci hızının 800mhz e kendini sabitlemesiyle oluştu ve bianda oyunlardan aldığım 90-100 fps ler 10-25 e düştü

Galiba dediğin gibi dostum. Benim ki de 770mhz e sabitlenmiş sanırım. Aşağıdaki resim oyun açıkken ki hali. Sadece masaüstün de hız yine aynı fakat sadece kullanım değişiyor. Oyun içinde inventory açarken gecikmeler vs var zaten işlemci kaynaklı olabileceğini düşünmüştüm ama başıma ilk defa geliyor. Durum nedir düzeltebildin mi? Var mıdır bir çözümü yoksa tüm kasayı garantiye götürmeyi düşünüyorum.Bu durumu da belirtirim.

CPU.jpg

çözümü şuanlık yok 1 haftadır böyleyim vatana götürdüm msi in live update programıyla gelen msi gaming app msi fastboost msi cloud vb programları vatanada arkadaş kaldırdı ve sıkıntı çözülmüştü fakat 1 gün sonra tekrar aynı şey şuanda yapabileceğim bir şey yok seninde yok gibi araştırmaktayım ve sorun yazılımsal boşuna formatlar atma bende denedim sıkıntı çözülmüyor bakalım msi bizim için napıcak

bi arkadaş açtığım konuya cevap atmış işlemci çarpanlarım 8x100.00 olduğu için 800mhz e kitlenmiş durumda intelin bi programını atmış buurdan işlemci çarpanlarını değiştirmemi söylüyor deneyip hemen dönüyorum sana

çözümü şuanlık yok 1 haftadır böyleyim vatana götürdüm msi in live update programıyla gelen msi gaming app msi fastboost msi cloud vb programları vatanada arkadaş kaldırdı ve sıkıntı çözülmüştü fakat 1 gün sonra tekrar aynı şey şuanda yapabileceğim bir şey yok seninde yok gibi araştırmaktayım ve sorun yazılımsal boşuna formatlar atma bende denedim sıkıntı çözülmüyor bakalım msi bizim için napıcak

bi arkadaş açtığım konuya cevap atmış işlemci çarpanlarım 8x100.00 olduğu için 800mhz e kitlenmiş durumda intelin bi programını atmış buurdan işlemci çarpanlarını değiştirmemi söylüyor deneyip hemen dönüyorum sana
Tamamdır dostum inşallah sonuç verir.Beklemedeyim.

Hiç bir değişiklik olmadı üzgünüm bugün işe giderken tekrar vatana uğrayıp sorucam yarın görüşmek üzere tekrar seni bilgilendiririm sende eğer çözebilirsen problemi yardımcı olursan çok sevinirim.

Hiç bir değişiklik olmadı üzgünüm bugün işe giderken tekrar vatana uğrayıp sorucam yarın görüşmek üzere tekrar seni bilgilendiririm sende eğer çözebilirsen problemi yardımcı olursan çok sevinirim.
Tamamdır dostum tekrar teşekkürler. Herhangi bir durumda bilgilendiririm. Kolay gelsin.

Arkadaşlar öncelikle cevaplar için teşekkürler. Sorunum CPU Frekansımın 800 Mhz e sabitlenmesinden kaynaklanıyormuş. En azından sorunun ne olduğunu bulmak istiyordum bu benim için güzel oldu. Gelelim bu sabitlenen hızı işlemcimin normal hızına çıkartmaya.Güç seçenekleriyle alakası yok malesef.

Çözüm: Biosumuzu açtığımızda solda 'OC' (OverClocking Settings) Kısmına giriyoruz. En altta 'CPU Features' sekmesine geliyoruz. Orada dokuzuncu sırada 'Intel Adaptive Thermal Monitor' sekmesini 'Disabled' yapıyoruz. Onun bir altında da 'Intel C-State' sekmesini de 'Disabled' yapıyoruz. Daha sonra ayarları kaydedip reboot yapmasını istiyoruz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı