Windows 10 güç barı kayboldu

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X | RX6700XT
Dün gece bilgisayarımı indirmeye bırakıp yatacak iken güç tasarrufu moduna alıp öyle yatayım dedim, güç ayarlarına girdiğimde daha önce masaüstü bilgisayarımda hiç karşılaştığımı hatırlamadığım bir şeyle karşılaştım, normalde dizüstü bilgisayarlarda olan bir ucu "en iyi pil ömrü" ve diğer ucu "en iyi performans" olan bar. Bende pil ömrü mü yazıyordu hatırlamıyorum ama o barı gördüğüme eminim fakat şimdi bulamıyorum :D
Sadece merak ettim, ben sabah 7-8 gibi yatmamdan kaynaklı alakasız şeyler mi hatırlıyorum acaba? Eğer öyle değilse o bar şimdi yok nereye gitti :D
bahsettiğim bar aşağıda, tabii benim dediğim öyle görev çubuğundan çıkma değil güç seçenekleri kısmındaydı. Ayrıca o bar yine Windows 10 teması içindeydi, Windows gezgini kısmında değil. Anlatabilmişimdir umarım.

güç.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft'un sitesinden alıntılanmıştır.
Windows 10'da başlat menüsünden Ayarlar'a girin. Sistem kategorisinden Bildirimler ve Eylemler'e girin. ''Sistem simgelerini aç veya kapat'' başlığına tıklayın. Güç simgesini açık durumuna getirin. Geriye geldiğinizde ''görev çubuğunda hangi simgelerin görüneceğini seçin'' başlığına girin ve burada da Güç simgesini açık durumuna getirin.

4eb299af-b402-4d95-b535-250d97272759.png

8644f3cc-6591-4bcd-9aac-142a64fd724a.png

Ek olarak bu yöntem işe yaramazsa Görev Yöneticisinden explorer.exe'nin görevini sonlandırın. Windows tuşu+R kombinasyonuyla Çalıştır'ı çalıştırın ve buraya explorer.exe yazarak gönderin.

Microsoft'un sitesinden alıntılanmıştır.

Ek olarak bu yöntem işe yaramazsa Görev Yöneticisinden explorer.exe'nin görevini sonlandırın. Windows tuşu+R kombinasyonuyla Çalıştır'ı çalıştırın ve buraya explorer.exe yazarak gönderin.
Sizde o bar var mı?

O arayüz sadece Dengeli güç planında gözüküyor. Yüksek performans ve güç tasarrufu çalışırken gözükmüyor. Güç seçeneklerinden Dengeli seçersen tekrar o arayüz gelecektir.

O arayüz sadece Dengeli güç planında gözüküyor. Yüksek performans ve güç tasarrufu çalışırken gözükmüyor. Güç seçeneklerinden Dengeli seçersen tekrar o arayüz gelecektir.
Teşekkürler :) Tahmin edip denemiştim ancak pencereleri tamamen kapatıp geri açmam gerekiyormuş.

Dün gece bilgisayarımı indirmeye bırakıp yatacak iken güç tasarrufu moduna alıp öyle yatayım dedim, güç ayarlarına girdiğimde daha önce masaüstü bilgisayarımda hiç karşılaştığımı hatırlamadığım bir şeyle karşılaştım, normalde dizüstü bilgisayarlarda olan bir ucu "en iyi pil ömrü" ve diğer ucu "en iyi performans" olan bar. Bende pil ömrü mü yazıyordu hatırlamıyorum ama o barı gördüğüme eminim fakat şimdi bulamıyorum :D
Sadece merak ettim, ben sabah 7-8 gibi yatmamdan kaynaklı alakasız şeyler mi hatırlıyorum acaba? Eğer öyle değilse o bar şimdi yok nereye gitti :D
bahsettiğim bar aşağıda, tabii benim dediğim öyle görev çubuğundan çıkma değil güç seçenekleri kısmındaydı. Ayrıca o bar yine Windows 10 teması içindeydi, Windows gezgini kısmında değil. Anlatabilmişimdir umarım.

Eki Görüntüle 556577
Eğer hala çözemediysen aygıt yöneticisine gir ve pillere gir ordanda microsoft acpı uyumlu denetleyicisini yada denetim yönetimi pili seçeneğini devre dışı bırak ve geri aktif et düzeliyor.

Sorun bu şekilde çözüldü arkadaşlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı