Windows 10 Güncellemesinden Sonra %0 GPU Kullanımı

sagol123

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 1803 17134.254 sürümünü kullanıyorum. Güncellemeden sonra oyunlarda FPS düştü, anlık takılmalar olmaya başladı. RX 470 ekran kartım var. Sürücüyü de güncelledim ama sonuç aynı. Afterburner'dan takip ettiğimde GPU kullanımının hep %0 olduğunu gördüm. Temiz 1803 kurulumu yapmak sorunu giderir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
eğer turbo ile kullanırsan bu sorun oluyor genelde oyun oynarken diyelim işlemci hızın en fazla 2.40 oluyor turbo ile de 3.20 lere çıkabiliyor turbo moddaysa 3.20 lere çıkıp sonra hemen iner buda fps düşüşlerine sebep olur işlemci hızını sabitleme lazım bunu da ThortleSttop diye bir program vardı burdan turboyu açıp kapatıp işlemci hızını sabitleyebilirsin.

eğer turbo ile kullanırsan bu sorun oluyor genelde oyun oynarken diyelim işlemci hızın en fazla 2.40 oluyor turbo ile de 3.20 lere çıkabiliyor turbo moddaysa 3.20 lere çıkıp sonra hemen iner buda fps düşüşlerine sebep olur işlemci hızını sabitleme lazım bunu da ThortleSttop diye bir program vardı burdan turboyu açıp kapatıp işlemci hızını sabitleyebilirsin.
Demek istediğim oyunlar GPU'yu kullanmıyor şu an sanırım.

18.3.4 driverını kurdum. GPU kullanımı sürekli %0 değil şu an. Ama hep %99 da değil. Genelde %30-40 civarında geziyor, anlık %0-1 lere düşüyor. Sorun Win10 sürümü mü driver mı anlayamadım.
Güç seçeneklerini yüksek performansa ayarla birde AMD Denetim masasından performansı artıracak ayarlara bak. Güç tasarrufunda olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı