Windows Güncellemesinden Sonra Düşük GPU Kullanımı

ersoz78

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Windows 10 kullanıyorum bundan yaklaşık 1 ay önce Windows güncellemesi geldi ve yükledikten sonra normalde oynayabildiğim oyunlar ve bilgisayar genel olarak kasmaya başladı. Sebebinin GPU'yu çok az kullanıyor olmasından kaynaklı olduğunu anladım. MSI Afterburner’den kontrol ettim ve GPU %30 en fazla %50 civarlarına çıkıyor CPU ise %100’de zorlanıyor.

Windows 10 sürümü 1903 şu an ve kurtarma yapıp geri dönemeyecek kadar uzun zaman geçti. O yüzden lütfen sistem geri yükleme yap demeyin.

Ayrıca sisteminde darboğaz var diyecek olan zeki arkadaşlar lütfen kendilerini yormasınlar. Düzgün olan sistemde güncellemeden sonra mı darboğaz olacak?

DDU ile sürücüyü kaldırıp yeniden kurmayı denedim işe yaramadı.

GameDVR ve oyun çubuğunu da kapattım işe yaramadı.

sfc/scannow komutunu da denedim işe yaramadı.

Ekran Kartı: GeForce GTX 650 Ti Boost

DDU yazılımıyla sürücünüzü güvenli modda kaldırıp güncel sürümü temiz kurulum yapmayı deneyin. Diğer tüm sürücülerinizi de güncelleyin. Yükseltme durumunda sorun yaşayan kullanıcılar olabiliyor. Temiz kurulum yapmanızı öneririm.

DDU ile sürücüyü kaldırıp yeniden yüklediğimi söyledim üstelik güvenli modda yaptım fakat işe yaramadı. Driver Booster ile tüm sürücüleri de güncelledim yine olmadı.

Windows güncellemesi ile yeni ne gelmiş olabilir de GPU kullanımı düşmüş olabilir merak ettiğim şey bu.
Güncelleme : Şu ana kadar girdiğim her oyunda düşük GPU sorunu vardı ama Max Payne 3 buna istisna oldu. Max Payne 3 de GPU %90 - %99 arası seyrediyor. Ayrıca FunMark testinde de GPU %99 kullanılıyor. Onun dışındaki her şeyde %50 en fazla ortalama %30 GPU kullanımı var. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı