Windows 10 Güvenlik Duvarı ve Update tamamen nasıl kaldırabilirim ?

Nulladeus

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD RYZEN 5 4500. GPU: RTX 2060 6GB 192Bit RAM:16GB (8*2) 3200MHZ. ANAKART: GIGABYTE A520M-K A520
Meslek
Bayi Sahibi
Merhaba, Defender ve Update'yi tamamen kaldırmak veya kapatmak istiyorum ancak bunu yapamadım. Ne kadar hizmetler üzerinden kapatmaya çalışsam kendiliğinden açılıyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden kaldırmak istiyorsunuz? Windows'a bir çok güvenlik ve özellik güncellemesi geliyor. Bu yararlı bir şey. Defender ise başka bir İS kurduğunuzda onu engellemeden çalışıyor. Bu yüzden kaldırmaya gerek yok bence.

Donanımım eski olduğundan gereksiz bir yük oluşturuyor bu yüzden kaldırmak istiyorum.

Donanımım eski olduğundan gereksiz bir yük oluşturuyor bu yüzden kaldırmak istiyorum.
Kaldırmak pekte mümkün olmayabilir gibi geliyor ama kapatabilirsin.

Başlat menüsüne "services.msc" yazıyoruz. Daha sonra aşağıdan "Windows Update'i" buluyoruz. Sağ tık "özellikler" diyoruz. Başlangıc türü "devre dışı" olarak ayarlıyoruz. Aşağıdan "hizmet durumu" kısmından "durdur'a" tıklıyoruz. Aynı ekrandan "kurtarma" menüsüne geliyoruz. "Birincil, İkincil, Üçüncül hata kısmından" "eylem yürütme" 'yi seçiyoruz. "Hata sayısını sıfırla 1 gün kısmını". Ve aşağısında ki "hizmeti 1 dakika sonra yeniden başlat kısmını 0 (sıfır) olarak ayarlıyoruz." Bu sayede kapanması gerekiyor.

Defender kapatmak istiyormuş. Yeni farkettim. Onu da yazayım. Ayarlar\Windows Güvenliği\Windows güvenliğini aç\Virüs ve tehtit koruması\Virüs ve tehtit koruması ayarları kısmından ayarları yönet kısmından bunları kapat:

1. Gerçek zamanlı koruma
  2. Otomatik örnek gönderimi
  3. Kurcalamaya karşı koruma
Denetimli klasör erişimi kısmından denetimli klasör erişimini yönet\Cihazınızdaki dosyaları, klasörleri ve bellek alanlarını kötü amaçlı uygulamaların yetkisiz değişikliklerden koruyun kısmını kapat

Aşağıda bilgidim kısmından da bildirim ayarlarını değiştir'e tıklayarak oradaki bütün tikleri kaldır ve bütün açık kısımları kapalı hale getir.

Ana sayfaya gel veya sol kısımdan güvenlik duvarı ve ağ koruması kısmından etki alan ağı'na tıkla Windows güvenlik duvarı kısmını kapat. Özel ağ kısmına gel orayı da kapat. Ortak ağı'da kapat.

Sol kısımda ki menüde hemen aşağısında olan Uygulama ve tarayıcı denetimine gel. Uygulamaları ve dosyaları denetleyin kapalı olacak. Microsoft edge için smart screen kapalı olacak Microsoft store uygulamaları için smart screen kapalı olacak. Exploit protection kısmından exploit protection ayarları buradaki bütün ayarları "varsayılan olarak kapalı" yapıyoruz. Program ayarları kısmından da orada ki bütün ".exe" dosyalarının üzerine geldiğimizde aşağıya doğru bakan ok işaretine tıklayıp "kaldır" diyoruz.

Hizmetlerden aşağıda vereceğim hizmetlerin "Başlangıç türü: Devre dışı , Hizmet durumu: Durdur" , Kurtarma bölümünden birincil, İkincil, Sonraki hatalar kısımlarını "Eylem yürütme" Hata sayısını sıfırla 1 gün kısmını. 0 (Sıfır) yapıyoruz. Hizmeti 1 dakika sonra yeniden başlat kısmını 0 (Sıfır) yapıyoruz.

Durduracağınız hizmetler:

1. Windows Defender Gelişmiş Tehdit Koruması Hizmeti
  2. Windows Defender Güvenlik Duvarı
  3. Windows Defender Virüsten Koruma Ağ İnceleme Hizmeti
  4. Windows Defender Virüsten Koruma Hizmeti
  5. Windows Güvenliği Hizmeti
Bu kadar şey kapattıktan sonra online alışveriş ve internet bankacılığı gibi bir şey sakın yapma. Direkt bilgilerini kaptırırsın.

Antimalware service excecutable arka planda bazen yüksek RAM ve işlemci tüketebiliyor kapatma sebebi bu olabilir. Bende kapalı kullanıyorum.

ShutUp10 ile Windows update kapatabilirsin.
Uygulama Windows 10 2004 sürümüne uygun çalışıyor. En güncel sürümde olduğundan emin ol.
Ama tavsiye etmem. Bunun yerine ShutUp10 üzerinden veri toplayan hizmetleri kapatabilirsin.

Güvenlik duvarını harici bir antivirüs(Norton 360, Kaspersky IS ya da Comodo IS) kurarak kapatabilirsin. Norton ve Kaspersky bellek tüketimi, Defender göre daha azdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…