Windows 10 Harddisk kapanmaya çalışıyor ama kapanmıyor

JeaLeusy

Megapat
Daha fazla  
Sorunu en kısa şekilde yazacağım. Windows 10'da disk kendini kapatmaya çalışıyor bazen kapanıyor geri açılıyor ya da bazen bu tarz kapatmaya çalışıyor fakat disk kapanmıyor. 3 farklı diskle denendi Windows 10'un 1511, 1607, 1703, 1709, 1803 tüm versiyonları ile denendi bu lanet Harddiski kapatamıyorum kasada sesi duyulan tek şey ve ciddi anlamda rahatsız ediyor.

Seagate 8TB Barracuda Pro 256MB 7200rpm (ST8000DM004)

Videonun 4,9 ve 14. dakikasında gelen ses.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelişmiş Güç ayarları altından diskin uyku süresini ayarladınız mı bu arada?

1527534699383.png

Hayatımda ilk defa bir sabit diskten böyle bir ses geldiğini duyuyorum. Bu sesin diske ait olduğuna emin misin?

Noktalama işaretinden ceza almıştım yazamadım. Evet ses diskten geliyor aslında bununla ilgili aylardır aktif bir konum var fakat çözüm bulamadık. Şimdi 8 TB'nin yanına 1 TB disk takıp deneyeceğim o kapanır ve seagate kapanmazsa sorun bu disktedir. Güç seçeneklerinde hard diski kapatmak için beklenecek süre 2 dakikaya ayarlı.

Bir tanıdığım 4 adet hard diski olduğunu disklerinde programlarda kontrol edildiğinde hiç bir sorun olmamasına rağmen 1 tanesinin uykuya girmediğini söyledi. Servise göndermiş yenisi gelmiş ve o uyku moduna giriyormuş. Bende anlam veremiyorum gerçekten karışık bir durum.

Bahsettiğim konum ;

Windows 10 sabit diski kapatmak için beklenecek süre düzgün çalışmıyor

@Recep Baltaş diskte bir sorun olabilir mi? Çünkü arkadaş bütün Windows 10 sürümlerini denedim diyor, kesin ondan kaynaklı olabilir. Ama önce birkaç çözümü denemek gerekiyor.

Şimdi yanına 1 TB toshiba bağladım ondan bu kapanmaya çalışır ses çıkmadı ama diskte kapanmadı.

Alternatif olarak şimdi 2 TB SSD'ye windows kuruyorum ve yanına 1 TB diskle deneyeceğim. Çok düşük bir ihtimal olsa da anakart veya bağlantı kablolarımda bi sıkıntı olabilir.

Yani bunları çıkardım bunları taktım ;

Not: RevoSleep programı ile diski tamamen kapatıyorum ihtiyacım olunca da onunla açıyorum.

IMG-20180528-WA0049.jpg
IMG-20180528-WA0050.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı