Windows 10 HHD çıkartınca açılmıyor

Ömeeer

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımda 1 SSD, 1 de HDD takılı. Sistem SSD üzerine kurulu ve HDD bozuk ama HDD'yi çıkarttığım zaman sistem diski yok hatası verip açılmıyor ve HDD üzerinde System reserved diye bir depolama alanı daha var. Nasıl çözebilirim?

Burada bazı çözümler var ancak İngilizce.
Windows 10 fails to boot after HDD clone to SSD

I had this same problem, just create windows installation usb drive from official site, boot up from installation usb, then go to troubleshooting, start CMD there and copy all files (and folders) that start with boot* and efi* from installation usb to root directory of cloned SSD drive, after doing that my cloned SSD was able to boot. Also check your boot settings in bios.

İşe yarama durumunu kesin bilmiyorum. Yedek alınmadan denenmemeli.

Pazartesi temiz kurulum yapacağım fakat konuyu açmadan önce bir YouTube videosunda System reserved içindeki dosyaları siliyordu. Ben de sildim şu an YouTube'yi açarken bile bilgisayar kapanabiliyor bundan kaynaklı olabilir mi?
Temiz kurulumdan sonra düzelir mi? Düzelmez ise ne yapmam gerekir cevaplarsanız sevinirim.

Pazartesi temiz kurulum yapacağım fakat konuyu açmadan önce bir YouTube videosunda System reserved içindeki dosyaları siliyordu. Ben de sildim şu an YouTube'yi açarken bile bilgisayar kapanabiliyor bundan kaynaklı olabilir mi?
Temiz kurulumdan sonra düzelir mi? Düzelmez ise ne yapmam gerekir cevaplarsanız sevinirim.
Evet System Reserved dizini EFI dizinidir. Sorunların bu dizini silmekten dolayı kaynaklanabilir. Temiz kurulum en kolay çözüm. Öbür türlü diskpart üzerinden bölümü taşıman gerek ama sen zaten silmişsin.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim yarın deneyeceğim. Abime çok kez 2. el bilgisayar alma dedim ama artık yapacak bir şey yok bir ton sorunla karşılaşıyoruz maalesef. Örneğin bilgisayarı açınca BIOS yerine eski televizyonlardaki gibi rengarenk çizgiler çıkıyor öyle açılıyor bunu çözebilir miyim?
Temiz kurulum yaptım şu an hard disk çıkıkken çalışıyor ama örneğin Discord ve Steam açıkken bir tarayıcı açtığımda bilgisayar yeniden başlatılıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı