Windows 10 Hiçbir Program Yanıt Vermiyor

Doğal değil sabit diskinizi yavaşlatan bir şey var. Virüs ya da donanımsal bir sorun olabilir. Bence ayarlar güncelleştirme kurtarma bölümünden gelişmiş başlangıç yapıp güvenli kipe girin. Orda komutu tekrar çalıştırın. Hd tune pro programını çalıştırabiliyorsanız sağlık kısmımdan sabit diskin durumunu kontrol edin.

Windows 10 dışınnda bir şletim sisteminde de yavaşlık var mı?
Bilgisayarı DVD üzerinden çalıştıracağınız Linux Mint ile deneyin yine yavaş mı yazın.

360 Total Security üzerinden Tam Tarama'yı gerçekleşterdim. Yaklaşık 4,5-5 saat sonra hiçbir tehdit bulmamışken, kendi kendine kapandı. Acaba bu virüsün uyguladığı bir olay mıydı? Virüs bulunursa gerçekten sevineceğim, çünkü aksi takdirde sorun HDD üzerinde olacağından bilgisayarın servise gideceği anlamına geliyor. Orada yaklaşık 1 saat süren süreç ile beraber bilgisayarın bana gelmesi 2 haftayı bulacak ki; bu sorunu bir daha yaşamıştım. Hatta 1 değil 2 defa yaşamıştım. İkisinde de HDD değiştirildi. Bununla beraber 3 olacak. Ki bu büyük ihtimalle 4-5'e çıkacak, o zamana kadar garanti süresi bitmiş olacak. (Güzel taktikmiş Dell) Lütfen bana orta yol gösterin. Diyelim değişti HDD, tekrardan oyunları kurmak bana gerçekten bir işkence olacak. Sonra tekrar aynı kısır döngü.

Kapanması normal değil. Hd Tune programıyla disk sağlık durumunu kontrol edin. Sağlık durumu iyiyse bozuk sektör araması (error scan) yapın.

Benim tahminim laptop kullanıyorsunuz. SSD alın. Sabit diski kendiniz bile değiştirebilirsiniz bir kaç tane vida söküp sabit diski soketinden söküp takacaksınız.

Dosyaları bozuk sabit diskinizi DVD soketine takıp aktarmayı deneyebilirsiniz. Çoğu oyun yükleme gerekmeden çalışıyor. Steam oyunları için ise manifest dosyalarını kaybetmezseniz, tekrar kurulum yapmaya çalışmaz.

Son düzenleme:
Maalesef deneyemedim şu ana kadar. Çünkü; tarayıcılar açılmıyor, açılsalar bile kapanıyor. Büyük ihtimalle, garantisi bitmeden tekrar servise vereceğim. Ama gene yapılmayacağını biliyorum. Laptopun ekranında sıkıntı vardı, gidip-geliyordu sürekli. Gönderdim, yapıldı dendi, ancak gene aynı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı