Windows 10 Home için key önerisi

Yanlışım varsa düzelt fakat OEM lisans sonradan elde edilen bir lisans değil diye biliyorum. Bilgisayar üreticin tarafından anakartına özel lisanslanıyor. Retail düşünürsen de internet üzerinde 20TL civarlarında satılıyor. Ufak bir araştırma ile bulabilirsin.

Yanlışım varsa düzelt fakat OEM lisans sonradan elde edilen bir lisans değil diye biliyorum. Bilgisayar üreticin tarafından anakartına özel lisanslanıyor. Retail düşünürsen de internet üzerinde 20TL civarlarında satılıyor. Ufak bir araştırma ile bulabilirsin.

Yok hocam oluyor ben kendi PC'me yaptıydım şu an bir PC geldi arkadaşımın onun için alacağım.
Windows 10 Home Lisans Anahtarı Key mesela şunu alsam. Bu site güvenilir mi?
@Yener K. hocam sizin bir fikriniz var mıdır?

Son düzenleme:
Evet hocam. Büyük ihtimalle OEM Key. Retail olanlar kutulu veya resmi yerlerden alınan oluyor. CMD ekranına slmgr - dli yazın. Karşınıza çıkar. OEM Key anakarta işlenir ve sizin olur. Format sonrasında da aktif olur.

Hocam yazdım ve böyle bir ekran geldi ama orada Retail Channel yazıyor. Yoksa OEM key yerine Retail mi aldık :D

Ekran Alıntısı.PNG

Buradan satın alabilirsiniz. Ben de elimdeki cihazlar için bu sayfadan Windows 10 Pro lisansı satın almıştım.

Hocam yazdım ve böyle bir ekran geldi ama orada Retail Channel yazıyor. Yoksa OEM key yerine Retail mi aldık :D

Eki Görüntüle 1149736
Evet retail lisans satın almışsınız. Fakat bu bence bir sorun teşkil etmez. Sadece her format attığınızda lisansı tekrar girmeniz gerekiyor o kadar.

Buradan satın alabilirsiniz. Ben de elimdeki cihazlar için bu sayfadan Windows 10 Pro lisansı satın almıştım.

Evet Retail lisans satın almışsınız. Fakat bu bence bir sorun teşkil etmez. Sadece her format attığınızda lisansı tekrar girmeniz gerekiyor o kadar.

Hocam şimdi aldım aynı fiyata :D
Hocam şimdi şöyle bir şey öğrendim arkadaşım anakartı 2.el almış önceki sahibi anakarta Windows 7'nin OEM key ini almış ondan olmamışta olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı