118483
Kilopat
- Makaleler
- 2
İyi de lisansı aktif etmeden adamdan aldığınızda ne kodu olduğunu görmek için linkteki konuma bakın diye atmıştım da.Hepsi aynı değil. Satıcı size 5 TL olan lisansta OEM deyip MAK satabilir. Destek hattı yok ise ve bu satıcıya ulaşamıyorsanız kısaca her türlü kötülüğü yapabilir. Ama sağlam lisans biraz pahalı olmasına karşın destek sağlıyor. Lisans çalışmadı falan diyince size yenisini yolluyorlar. Veya siz yanlış kullanmış olabilirsiniz diye bağlanıp kendileri aktifleştirme yapıyorlar. Bu kadar güzel bir hizmete para vermeyi tercih ederim ben.
Ve evet, anahtarını aratmayı denedim. Hatta product kodumu bile arattım. Sadece böyle bir arama sonucu yok üzgünüz diye bir site çıktı. Ve ben lisans kodumun nasıl öğrenileceğini zaten biliyorum. Ayrıca show key plustan da kontrol ettim. Windows 7 Ultimate anahtarıymış kendileri önceden. Slmgr -dli komutunu kullanınca da OEM_DM kanalında olduğumu görüyorum.
O konuya bakmamışsınız bile.
OEM diye MAK mı verdiğini görmek için etkinleştirme yapmanıza gerek yok yani.
RETAIL ve OEM nasıl etkinleştirilir diye merak ediyorsan yine linkte mevcut.
Belli ki bu konularda biraz zayıfsın. Yani destek alınacak da bir durum yok.
Ama ben sırf bağlanıp 3 dk. işlem yapıp 130 TL fazla veririm, param çok diyorsan beni ilgilendirmeyen bir durum.
Aktivasyonun nasıl yapıldığını incelemeni öneririm.
GitHub - BoomBookTR/Windows-Legal-Activation-Script: Bu Batch Script, Windows aktivasyonunun kod ile kolayca yapılmasını sağlar.
Bu Batch Script, Windows aktivasyonunun kod ile kolayca yapılmasını sağlar. - BoomBookTR/Windows-Legal-Activation-Script
Ayrıca MAK anahtarlar tü-berbat tipinde bir anahtar da değil. Nasıl yol alacağınızı biliyorsanız RETAIL olarak değişiyor, mailinize kaydoluyor vs.