Çözüldü Windows 10 Home OEM key Windows 11'i de aktifleştirir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deepfears

Hectopat
Arkadaşlar merhaba toplayacağım bilgisayara Windows 10 Home OEM key almayı düşünüyorum. Windows 11 ile ilgili çok sayıda olumsuz yorum olduğu için desteği kesildikten sonra bile uygulamalar desteğini kesene kadar Windows 10 kullanmayı düşünüyorum. Bu yüzden Windows 10 Home OEM key almayı düşünüyorum ama diyelim ki Windows 10 Home sürümünden 11 Home sürümüne geçmek istedim, Windows 10 Home OEM Key'i Windows 11 Home sürümünü de etkinleştirir mi? Eğer etkinleşirmiyorsa doğrudan Windows 11 Home için OEM key alayım çünkü 10'un ömrü kalmadı uzun vadeli bir iş yapmak istiyorum.

Bir de bir sorum daha var; bu Windows 10'un IoT LTSC 2021 sürümü 13 Ocak 2032'ye kadar güvenlik güncellemesi desteği alacakmış. Ben OEM key alırsam başka bir Windows sürümünü aktifleştirebilir miyim? Çünkü Home sürümü için OEM key alıyorum, key anakarta gömüldüğü için başka bir sürümü aktifleştirmeme engel olur mu? Bu Windows 10 sürümünü de belki duruma göre ileride kullanabilirim. Duruma belki OEM key yerine Retail Key'de alabilirim.

Windows'tan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Teşekkürler.

Çözüm
Hayır hocam engel olmaz. Halihazırdaki lisansınızı birkaç basit PowerShell komutu ile rahatça kaldırabiliyorsunuz lisansınız ne olursa olsun. Hatta kaldırdınız, Windows 10 IoT LTSC 2021'i kurdunuz, sonra tekrar vazgeçseniz bile ilk kullandığınız OEM keyi ile tekrardan aktifleştirme yapabilirsiniz. Donanımınıza gömülüyor çünkü; lisansı kaldırdığınızda silmiş olmuyorsunuz, devre dışı bırakmış oluyorsunuz gibi düşünebilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla hayır, onu kesin bilen birisi cevaplar.

Windows 10 ve 11 konusuna gelirsek zaten yakın zamanda desteği kesilecek. Şimdiden kesildiğini varsayarak Windows 11 için alman daha mantıklı olur. Gelelim olumlu ve olumsuz yorumlara. Olumsuz yorumlara büyük ihtimal ilk çıktığı tarihlerde baktınız. O zamanlar biraz kötüydü diye biliyorum ancak düzelttiler. Windows 11 sadece biraz daha fazla RAM kullanıyor o kadar.

Windows 10 Home Windows 11 Home'u da aktifleştirir. Aynı cihazda olduğunuz sürece OEM Key 10'dan 11'e geçişi de sorunsuz sağlar. Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümünün bu keyler ile alakası yok, onun lisansı bu lisanslardan bağımsız. Retail alırsanız farklı cihazda da 10'dan 11'e geçiş sağlayabilirsiniz.

Windows 10 Home ile Win 11'de de sadece Home sürümünü aktifleştirebilirsiniz OEM veya Retail bağımsız, onu da söyleyeyim. Pro olsaydı Pro için de aynısı geçerli idi.

Windows 10 Home OEM key'in Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümünü etkinleştirmediğini biliyorum aslında sormak istediğim şey bu OEM Key anakarta gömüldüğü için Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümü için diyelim bir key bulup girdim, Anakarttaki OEM Key bu Key'i ile Windows'u aktifleştirmeme engel olur mu? Yoksa başka bir Windows sürümü kurunca Anakarttaki Windows 10 Home Oem Key'i devre dışı mı kalıyor?

Hayır hocam engel olmaz. Halihazırdaki lisansınızı birkaç basit PowerShell komutu ile rahatça kaldırabiliyorsunuz lisansınız ne olursa olsun. Hatta kaldırdınız, Windows 10 IoT LTSC 2021'i kurdunuz, sonra tekrar vazgeçseniz bile ilk kullandığınız OEM keyi ile tekrardan aktifleştirme yapabilirsiniz. Donanımınıza gömülüyor çünkü; lisansı kaldırdığınızda silmiş olmuyorsunuz, devre dışı bırakmış oluyorsunuz gibi düşünebilirsiniz.

Çözüm
Teşekkürler hocam son bir sorum var peki siz OEM Key'i mi tavsiye edersiniz yoksa Retail Key'i mi ve neden?

Teşekkürler hocam son bir sorum var peki siz OEM Key'i mi tavsiye edersiniz yoksa Retail Key'i mi ve neden?
Yakında sistem değişikliği/anakart güncellemesi düşünüyorsanız Retail öneririm, kendim öyle bir şey düşünmediğim için OEM kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…