Arkadaşlar merhaba toplayacağım bilgisayara Windows 10 Home OEM key almayı düşünüyorum. Windows 11 ile ilgili çok sayıda olumsuz yorum olduğu için desteği kesildikten sonra bile uygulamalar desteğini kesene kadar Windows 10 kullanmayı düşünüyorum. Bu yüzden Windows 10 Home OEM key almayı düşünüyorum ama diyelim ki Windows 10 Home sürümünden 11 Home sürümüne geçmek istedim, Windows 10 Home OEM Key'i Windows 11 Home sürümünü de etkinleştirir mi? Eğer etkinleşirmiyorsa doğrudan Windows 11 Home için OEM key alayım çünkü 10'un ömrü kalmadı uzun vadeli bir iş yapmak istiyorum.
Bir de bir sorum daha var; bu Windows 10'un IoT LTSC 2021 sürümü 13 Ocak 2032'ye kadar güvenlik güncellemesi desteği alacakmış. Ben OEM key alırsam başka bir Windows sürümünü aktifleştirebilir miyim? Çünkü Home sürümü için OEM key alıyorum, key anakarta gömüldüğü için başka bir sürümü aktifleştirmeme engel olur mu? Bu Windows 10 sürümünü de belki duruma göre ileride kullanabilirim. Duruma belki OEM key yerine Retail Key'de alabilirim.
Windows'tan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Teşekkürler.
Bir de bir sorum daha var; bu Windows 10'un IoT LTSC 2021 sürümü 13 Ocak 2032'ye kadar güvenlik güncellemesi desteği alacakmış. Ben OEM key alırsam başka bir Windows sürümünü aktifleştirebilir miyim? Çünkü Home sürümü için OEM key alıyorum, key anakarta gömüldüğü için başka bir sürümü aktifleştirmeme engel olur mu? Bu Windows 10 sürümünü de belki duruma göre ileride kullanabilirim. Duruma belki OEM key yerine Retail Key'de alabilirim.
Windows'tan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Teşekkürler.