Windows 10 Home "SNMP servisi kurulu değil" sorunu

Bir uygulama güncellemeye çalışıyorum ancak SNMP programı yüklemeniz gerekli diye uyarı vermekte ancak saatlerce uğraşmama rağmen SNMP yüklemeyi başaramadım. Benim yaşamış olduğum sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ tıklayıp başlat demeniz yeterli olacaktır.

Windows 10 sanırsam güvenlik zafiyetine sebep olabileceği düşüncesi ile Windows Özellikleri alanından ilgili servisi kaldırdı. @Midori Senin gösterdiğin SNMP Trap servisi, SNMP servisi var haricen.

Aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

SNMP seçilip yükle denir;

Yüklendikten sonra services.msc üzerine düşecektir. SNMP ile SNMP TRAP ile birbirinden farklı şeyler. SNMP protokolü hangi cihazdan bilgi çektiğine göre değişmek ile birlikte çeşitli bilgiler sunarken TRAP servisi veya modülü, bir takım hata mesajlarını iletir. Ayrıca bazı network cihazlarında TRAP mesajları - paketleri gözlemlenerek de farklı anlamlar çıkarılabilir. Get - Response - Trap gibi paket türleri vardır. Trap, SNMP agent'ının yönetici cihaza geçtiği mesajlardır; genelde olumsuz bir durum veya hataları çekeriz bu paketler ile.

UDP protokolü ile çalışır.

Çift tıklayıp içerisine girdiğinde Startup Type'ı Automatic gelir; bilgisayar her açılışta başlatır bu servisi. Dilersen manuel'e çekip elle start da edebilirsin. Aradaki fark; kullanmak istemediğinde kapatabilmen ve bilgisayar restart edildiğinde otomatik olarak başlamamasını sağlayabilmen.

Security tabında SNMP yapılanma ayarları mevcut ancak sen herhangi bir konfigürasyon yapma. Dokunmadığın zaman standart olarak Public servis yapar bu protokol. Burada Community belirlersen ilgili yazılım bu servisi kullanmakta problem çeker.

SNMP'nin V1, V2, V2C, V3 gibi farklı güvenlik düzeylerine sahip versiyonları da vardır. Örneğin V3'de SHA veya MD5 ile kriptolayabilir; Encrypt edebilirsiniz. X model Firewall cihazı kullanıyorsan seri numara bilgisini açık etmemiş olursun gibi gibi.

Hem işini görsün hem de ek birkaç bilgi katsın amacı ile ihtiyacın olmayan detaylara değindim. Açman gereken servis budur. Akabinde restart etmen ve başka bir şeye dokunmaman yeterlidir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…