Windows 10 Home vs Windows 10 Pro

Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar toplayacağım içerisine windows alacağım orjinal ama hangisini almalıyım? Evde kullanacağım sadece oyun amaçlı. Home ve Pro arasında ki farklar nelerdir ? Hangisini kurmalıyım ?

Home ve Pro arasındaki fark oyunlarda veya performansta herhangi bir fark yaratmaz. Sadece dil paketiniz örnek veriyorum Türkçe kurdunuz daha sonrasında İngilizce kurmak istiyorsunuz Homeda tekrar kurulum yapmanız gerekir, Proda tekrar kurulum gerektirmeden dil paketi kurulabilir. Diye hatırlıyorum ve Grafik işlemlerinde kullanan kişilerde ufak tefek farklar oluyor.

Ben evde Pro versiyonu kullanıyorum. Bir arkadaş Home kurmuş. Neden diye sorduğumda: Ivır zıvır yok onda dedi. Kurayım dedim: Tek fark olarak "Windows Game Bar" denen bir yazılım haricinde fark göremedim. Yani Home ve Pro arasında oyun kaydeden Windows yazılımının haricinde fark göremedim. O yazılım olmadan da oyun kaydı yapılıyor zaten sürücü yazılımlarıyla. Kısaca arada pek fark yok. "Windows Game Bar" kullanmayacaksanız ve sizin bütçenize Home daha uygunsa "Home" alabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar toplayacağım içerisine windows alacağım orjinal ama hangisini almalıyım? Evde kullanacağım sadece oyun amaçlı. Home ve Pro arasında ki farklar nelerdir ? Hangisini kurmalıyım ?
Home gayet yeterlidir pek fark görmezsiniz fakat illa en iyisi olsun diyorsanız arada çok fazla fiyat farkı da yoksa pro tercih edebilrisiniz.

Günlük kullanım için Home sürümü yeterlidir.
PRO iş sürümü olarak geçer. Genelde ortak ağlarda kullanılır. Fazladan hizmet çalışır.
Windows 10 Sürümlerini Karşılaştırın | Home ve Pro
PRO sürümündeki şifreleme özellikleri günlük kullanıcı için gereksizdir. Zaten şifreleme için çok daha iyi işler sunan uygulamalar var.

İyi bir araştırma yaparsan Home sürümünün 30-40 ₺ lisansını bulabilirsin.
Sana Home sürümünü kullanmanı öneririm. İş için gerekli hizmetler işine yaramayacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı