Windows 10 Home'da Cortana kullanılmıyor

Makaleler
9
Yer
İstanbul, Türkiye
RAM
4.00 GB
Ekran kartı
NVDIA
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07GHz
Cortana uygulamasını kullanamadığımız için çok üzüldüm. Türkiye hariç diğer ülkeler İngilizce dilini rahatlıkla kullanılabilir. Öyle değil mi? Ama biz İngilizce dilini anlayamıyoruz. Umarım Türkçe dil eklenir.

Windows 10, 29 Temmuz 2015'te piyasaya sürüldü. Bu zamandan beri hiç mi çalışma yapılmadı veya insanları mı oyalıyorlar? Üstünden 8 yıl geçmiş bu kadar uzun mu sürüyor Türkçe dil eklemek.

Buraya yazıyorum eğer ki Windows 10'un desteği 2025'de bitmeden önce Cortana uygulamasına Türkçe dil eklenmezse o zaman Microsoft'un insanları kandırdığını görmüş oluruz. Ve Türkiye temsilcilerinin sürekli "çalışıyoruz ve tarih henüz belli değil" diyerek işlerini yerine getirmediğini kanıtlayacaktır.

Tepkimizi göstermenin tam zamanı herkes konu açarak Microsoft'a yazabilirse sesimizi duyurabiliriz.

2016 yılında üzerinde Cortana etiketi olan Laptop'lar sattılar. Üstelik Türkiye'de kullanılmadığı halde Windows ısrarla cihaza yüklüyor. Google Asistan'da benzer şekilde Türkiye'de kademeli olarak nispeten uzun vadede geldi. Ancak her birimiz maksimum 2 gün kullandıktan sonra varlığını bile unuttuk.
Siri gibi bir ekosistemin sesli asistanı hayatınızı kolaylaştırabilir ancak diğer asistanlar sadece yapılmış olmak için varlar. Lisanssız Windows ve ofis kullanımının bu kadar hat safhada olduğu güzel ülkemizin de adamların pek umurunda olduğunu zannetmiyorum.

Bence Cortana en gereksiz şey yapıştırırsın Search yazarsın ne yazcağını olur biter.
Mesela arama telefonda yaparken Google Asistan kullanıyorum ve işime yarıyor Bilgisayarda da Cortana dan başka kullanabileceğimiz uygulama yok.
2016 yılında üzerinde Cortana etiketi olan Laptop'lar sattılar. Üstelik Türkiye'de kullanılmadığı halde Windows ısrarla cihaza yüklüyor. Google Asistan'da benzer şekilde Türkiye'de kademeli olarak nispeten uzun vadede geldi. Ancak her birimiz maksimum 2 gün kullandıktan sonra varlığını bile unuttuk.
Siri gibi bir ekosistemin sesli asistanı hayatınızı kolaylaştırabilir ancak diğer asistanlar sadece yapılmış olmak için varlar. Lisanssız Windows ve ofis kullanımının bu kadar hat safhada olduğu güzel ülkemizin de adamların pek umurunda olduğunu zannetmiyorum.
Çok haklısınız mesela Türkçe eklemelerini çok isterim eğer eklenmeyecekse de silmek için seçenek sunmaları lazım. Silmeye kalktığımızda öyle seçenek bulunmuyor ki uygulamayı silelim.

Son düzenleme:
Mesela arama telefonda yaparken Google asistan kullanıyorum ve işime yarıyor bilgisayarda da Cortana'dan başka kullanabileceğimiz uygulama yok.

Çok haklısınız mesela Türkçe eklemelerini çok isterim eğer eklenmeyecekse de silmek için seçenek sunmaları lazım. Silmeye kalktığımızda öyle seçenek bulunmuyor ki uygulamayı silelim.

Okey Google lafı bile çok fazla sıkıntı çıkarıyor belki sadece bende olan bir sıkıntı olabilir ama.

PowerShell uygulamasını yönetici olarak başlatın. Daha sonra ' Get-AppxPackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 | Remove-AppxPackage ' komutunu yapıştırarak Cortana'yı kaldırabilirsiniz.

PowerShell uygulamasını yönetici olarak başlatın. Daha sonra ' Get-AppxPackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 | Remove-AppxPackage ' komutunu yapıştırarak Cortana'yı kaldırabilirsiniz.
Bilmiyordum teşekkürler.
Altı üstü sesli komut programı uğraşmaya ne gerek var?
Paulo GM
Yanıtlanma tarihi Ocak 30, 2022

Microsoft gelecekte 2025'e kadar başka diller yapmayacaksa, umarım diğer üçüncü taraf sanal asistanlar Windows'ta kullanılabilir hale gelir. Android'deki Google Asistan'ın artık Türkçeyi desteklediğini okudum. Bu, Windows'ta kullanılabilir hale gelirse, Windows'taki Cortana'ya bir alternatif haline gelecektir. :)

Bunu katılıyorum böyle şekilde de olabilir.
lütfen bana destek verin,

@Mortis06, @365479, @393654 Microsoft'ta açtığım konuya sizlerde mesaj yazarsanız çok sevinirim.​

Şunlara uygulanır:

Windows 10

Uygulamalar

İnsanlar

Adım; User A.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı