Windows 10 için Flash Player'ı kaldıran güncelleme yayınlandı

Merhaba arkadaşlar. Adobe Flash Player desteğinin Adobe tarafından kesileceği tarih olan 31 Aralık 2020 yaklaşırken bir yandan hazırlıklar da yapılıyor. Dün Microsoft, Windows 10 ve Windows 8.1 için Adobe Flash Player'ı kaldıran bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme henüz otomatik olarak sistemlere yüklenmiyor lakin Microsoft Update Catalog üzerinden indirilebiliyor. Bu güncelleme yüklendiği zaman Windows ile birlikte gelen dahili Adobe Flash Player kaldırılıyor. Ayrıca bu güncelleme yüklendiği zaman tekrar silinemiyor. Eğer güncellemeyi yüklemeden önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız oraya geri dönerek güncellemeyi kaldırabiliyorsunuz. Aksi takdirde tekrar Flash kullanabilmek için temiz kurulumdan başka çare kalmıyor.
Şu an için dediğim gibi güncelleme sadece elle indirilip yüklenebiliyor. Fakat anlaşılan Microsoft, 31 Aralık 2020 tarihi için hazırlık yapıyor ve tam olarak o tarihte bu güncellemeyi tüm Windows 10 ve Windows 8.1 kullanıcıları için yayınlayacak gibi görünüyor. O zaman Flash Player'ı geri yüklemek neredeyse imkansız olacak.
Eğer bir web geliştiricisi iseniz ve web sitenizde halen daha Flash ile çalışan bir sistem varsa bir an önce güncel standartlara (HTML5 gibi) geçirmenizde fayda var. Aksi takdirde 31 Aralık 2020'den sonra Flash ile çalışan hiçbir sistemi artık kullanamayacaksınız.

Microsoft'un destek sayfası;

Adobe Flash Player'ı kaldıran güncellemenin indirme bağlantısı;
 
Merhaba arkadaşlar. Adobe flash Player desteğinin Adobe tarafından kesileceği tarih olan 31 Aralık 2020 yaklaşırken bir yandan hazırlıklar da yapılıyor. Dün Microsoft, Windows 10 ve Windows 8.1 için Adobe flash Player'ı kaldıran bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme henüz otomatik olarak sistemlere yüklenmiyor lakin Microsoft Update catalog üzerinden indirilebiliyor. Bu güncelleme yüklendiği zaman Windows ile birlikte gelen dahili Adobe flash Player kaldırılıyor. Ayrıca bu güncelleme yüklendiği zaman tekrar silinemiyor. Eğer güncellemeyi yüklemeden önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız oraya geri dönerek güncellemeyi kaldırabiliyorsunuz. Aksi takdirde tekrar flash kullanabilmek için temiz kurulumdan başka çare kalmıyor.
Şu an için dediğim gibi güncelleme sadece elle indirilip yüklenebiliyor. Fakat anlaşılan Microsoft, 31 Aralık 2020 tarihi için hazırlık yapıyor ve tam olarak o tarihte bu güncellemeyi tüm Windows 10 ve Windows 8.1 kullanıcıları için yayınlayacak gibi görünüyor. O zaman flash Player'ı geri yüklemek neredeyse imkansız olacak.
Eğer bir web geliştiricisi iseniz ve web sitenizde halen daha flash ile çalışan bir sistem varsa bir an önce güncel standartlara (HTML5 gibi) geçirmenizde fayda var. Aksi takdirde 31 Aralık 2020'den sonra flash ile çalışan hiçbir sistemi artık kullanamayacaksınız.

Microsoft'un destek sayfası;

Adobe flash Player'ı kaldıran güncellemenin indirme bağlantısı;

Allah'tan bende Windows 7 var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı