Windows 10 ile birlikte Windows 10 setup

SyK112

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Muhasebeci
Merhaba arkadaşlar.

İnternet aleminde sağda solda ararken kayboldum gittim. Yanlış bir şey yapmadan bilen birine danışma ihtiyacı hissettim.

Sistemimde UEFI BIOS'lu Windows 10 yüklü. Benim ise yapmak istediğim sistemin kurulu olduğu diskte 5GB'lık ayırdığım bölüme hem bu Windows'un kurulum dosyalarını atmak hem de işletim sistemi seçimi ekranına Windows 10 setup'ı ekleyip gerektiğinde direk bunu çalıştırabilmek. Malum Windows çökerse direkt buradan kurtarabilirim.

Aklıma böyle bir fikir geldi. Fakat sanırım Rufus ve genelde buralarda bahsedilen Win USB gibi programlar sadece taşınabilir belleklere destek veriyor, yufi'ye cesaret edemedim mevcut UEFI BIOS kayıtlarını bozarım diye.

Çok rehber okudum, İngilizce kaynaklar içinden çok arama yaptım ama işin içinden açıkçası çıkamadım. İşime yarayacak bir rehber, video vb. paylaşan olursa sevinirim.

Teknik olarak yapılamaz diye biliyorum. Çünkü BIOS'ta depolama birimleri bölüm bölüm değil, tek bir bütün şeklinde gözükür. Bu yüzden önyükleme yapamazsınız diye düşünüyorum. Ha bunun programı falan varsa bilmem onu. Bu kadar zahmet yerine 20 TL'ye 8 GB bir flaş bellek aynı işinizi görecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı