Windows 10 ile Windows 10 Pro aynı mı?

Yer
Sarıyer/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Biyoteknolog - Ziraat Müh.
Merhaba arkadaşlar,

Ufak bir sorum olacak. Bugün yeni bilgisayar siparişi vereceğim ondan dolayı Technopat'ta bulunan Windows 10 indirme ve UEFI Flash bellek hazırlama videosundan bakıp gidip Windows 10 indirdim. Amacım ISO dosyası yapıp yeni bilgisayarda UEFI kurulum yapmak. İndirirken şöyle bir şey gözüme çarptı. Sitedeki videoda indirilecek Windows'un dilinin, sürümünün ve kaç bit olacağının seçildiği yerde 3 seçenek vardı.

Bunlar:
  • Windows 10 Pro
  • Windows 10 Home
  • Windows 10 Home Single Language idi.
Ancak ben indirmek için programı açıp bu ekrana geldiğimde karşımda 2 sürüm vardı.
Bunlar:
  • Windows 10
  • Windows 10 Home Single Language idi.
Üst kısımda sadece Windows 10 olarak yazan sürüm Pro sürümümü yoksa değil mi? Bunu nasıl anlarım ederim? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı konudan ben de muzdaribim, windows 10 pro key alıp orjinalleştirmek istiyorum ama videodaki gibi "Windows 10 Pro" yazısı çıkmadı indirirken, sadece Windows 10 yazıyor.
Bilgilendirirseniz sevinirim.

Arkadaşlar bende şimdi aynısını yaşadım.Windows'un kendi sitesinden kurulum aracını indirdiğimde aynen arkadaşın tarif ettiği gibi bir durumla karşılaşıyorum.Windows 10 Pro diye bir seçenek yok.Ayrıca Recep Baltaş'ın Win 10 1703 sürümünü paylaştığı konuda verdiği 3.29gblik iso dosyası linkinden dosyayı indirirsek Microsoft'un kendi yayınladığı kurulum aracıyla arasında ne gibi bir fark olur?

Windows 10 içinde Pro ve Home vardır. Ayrıca Pro olarak aramanıza gerek yok, Windows 10 seçeneğiyle indireceksiniz.

Çok teşekkürler.Öyleyse Windows 10'u seçip ardından usb biçimlendirip kurulumu yapıyorum.Kurulmu yaptıktan sonra internet üzerinden "pro" key alıp daha sonra etkinleştiririm.Var mıdır bir sorun?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı