Windows 10 internet yok problemi

10 yıllıktır ama az kullanmışsın. Toplam saat 13bin diyor, arkadaşın ölmekte olan HDD'si 26 Bin saat. Kritik hata vermemiş ayrıca. Yedek sektörler dolmuş ancak yinede kritik durumda değil.

Vallahi zamanında sabahlara kadar çok açık kaldı çok oyun dosya indirdim ne biliyim her şeyi yaptım ama severek okşayarak yaptım. Demek ki o da severek isteyerek çalışmış :)

Merhaba kullanılan bilgisayar tipi nedir ??
Merhaba konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama bende de aynı sorun var. LoL oynarken oluyor. Oyun arasında tekrar bağlantı kuruluyor yazısı çıkıyor ve bu her oyunda en az 5 kez oluyor. Laptop kullanıyorum. Win 10 mobil veriden bağlanıyorum . Wifi yok bizde. Ne yapabilirim?
İnternetim de sıkıntı olmuyor ama wifi kısmında internet yok yazıyor. Sonra kapatıp açıyorum wifi yi pc nin tuşundan düzeliyor ama 5 dk sonra yine gidiyor.

Son düzenleme:
Merhaba, Aynı sorun bende de devam etmektedir. Pc yeniden başlatınca internet bağlantısı gelmiyor. Ancak sağ alt köşede ki internet ve ağ simgesine sağ tıklayıp sorunları gider dediğimde düzeliyor ve internet bağlantısı kuruluyor. Saatlerce sorunsuz kullanabiliyorum. Ancak Bilgisayarı yeniden başlattığımda başlattığımda sorun devam ediyor.

+ Modem sıfırlanması,
+ Modem değişikliği,
+ Bilgisayar değişikliği.
+ Bilgisayar formatlanması,
+ Binadaki telefon ve ethernet kabloları yenilenmesi,
+ DNS tanımlaması,
+ CMD üzerinden tüm IP değerleri sıfırlanması,
+ Modem arayüzünde bant genişliği, IP ayarları sağlanması,
+ Internet servis sağlayıcı üzerinden 7/24 destek alınması,
Ve sayamadığım birçok adım denenmiş, test edilmiştir.

Son zamanlarda bu sorunu hemen hemen her forum da sitede görmeye başladım. Kimisi Yeni modem alarak, kimisi yeni ethernet kartı alarak çözmüş. Ancak bu konu hakkında çözülmeyen bir çok başlık ve konu açık. Tahminimce windows 10 güncellemesi ile ilgili bir durum. Çünkü bir çok farklı anakart ve modem ile denendiği halde sorun devam ediyor.

Aşağıda eklediğim resimde kırmızı çizgi ile olan alanların Şu şekilde olması gerekiyor ;

IPv4 Varsayılan Ağ Geçidi: 192.168.2.1
IPv4 DHCP Sunucu: 192.168.2.1
IPv4 DNS Sunucuları: 192.168.2.1

Otomatik ip adreside aldırsak, kendimiz manuel elimizle ip adreside tanımlasak bir süre kullanabiliyoruz.

Ancak bilgisayarı her yeniden başlattığımızda aşağıda yer alan ip bilgileri alanlarının tamamı boş oluyor.

Bu konuda alışılmış olan ve bilinen yöntemlerin dışında kesin çözüm bulabilen var mı ?

Dikkat bu sorun İnsana kafayı sıyırtabilir ..

1583998649258.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı