Windows 10 IP ve DNS adresi değiştirmek

  • Konuyu başlatan pixma
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 794

pixma

Femtopat
Katılım
1 Mart 2021
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
VPN, proxy, Tor veya Opera vs. kullanmak istemiyorum bunu baştan belirteyim zaten sorunum IP saklamak değil değiştirmek üzerine.
Öncelikle bu konularda başlıkta da belirttiğim gibi fazla bir bilgimin olmadığı söylemek isterim.
Sadede gelirsek Android cihazlarda bu işi nasıl yapabileceğim hakkında en ufak bir fikrim yok ama Windows 10 laptopumda az buçuk aklıma geldi.
Şöyle bir yol izlesem Win 10 için sorunum çözülür mü ve ne yapmamı önerirsiniz?
İlk olarak tüm browser ve internet bağlantısı kullanan uygulamalarımı sileceğim.
Sonrasında CMD açıp;
İpconfig /flushdns
İpconfig /release
İpconfig /renew yazıp Enter'a basıcam sonrasında denetim masası/ağ ve internet/ ağ durumu ve görevlerini görürüntüle diyerek ağımı bulup tıklıycam ve çıkan pencereden özelliklere tıklayıp IPv4 protokolune tıklayacağım ve otomatık IP adresisi yerine aşağıdaki IP adresi diyerek IP adresimi seçeceğim ve DNS serveri yerine de 1.1.1.1 yazacağım cloudflare DNS için.
Sonrasında modemime reset atacağım ve 192. şeklinde devam eden modemin internet sitesinden local IP adresimi düzenliycem.
Sonrasında kullanmayacağım bir browser indirip mesela Mozilla ondan whats my IP de çıkan eski ipm ile yeni ipmi kıyaslayacağım ve laptopumu sıfırlayıp bu işlemi tekrarlıyacağım.

Bu sorunumu çözer mi, ne yapmalıyım?

Android içinse hiçbir fikrim yok ne yapmalıyım buna benzer bir şey yapsam belki Wi-Fi ağı üzerinde etkili olur ama mobil veri üzerinden ne yapmalıyım.

İnternette gördüğüm kaynaklar sorunumu çözmüyor ve sizden yardım istiyorum ve sorunum ciddi IP adresimi doxxladığını düşündüğüm bir adam var.
 
Onlar gerçekten IP değiştiriyor mu? Modeminizi resetleyin, o tür yöntemlerle kendinizi yormayın. Gerekirse VPN kullanın, en güvenli tercih VPN veya Tor.
 
CMD komutları ve denetim masası üzerinden ayarladığınız (ya da değiştirdiğiniz), internet üzerinde kullandığınız IP adresiniz değildir. Modem üzerindeki, ev internetinizde (localhost) görünen IP adresinizdir.

IP adresini değiştirmek için programsız en basit yöntem modeminizi kapatıp açmaktır. DDoS atan kişi, modeminiz kapanıp açıldıktan sonra DDoS atmaya devam etse bile başka bir kullanıcının internetine DDoS atar.

Modem sıfırladıktan sonra yine IP adresinize bir saldırı geldiğini düşünüyorsanız, bilgisayarınızda virüs olabileceğini düşünmelisiniz. Malwarebytes ile tarama yapabilirsiniz. Bunun dışında Discord, Skype vb. uygulamalardan, tıkladığınız zararlı, ne olduğu belli olmayan linklerden IP adresiniz bulunabilir.

DNS değiştirmek için dediğiniz bölümden ayarlamaları yaptıktan sonra cmd'de ipconfig /flushdns komutunu girdikten sonra tekrar tekrar aynı şeyi yapmanıza gerek yoktur, DNS ayarlarınız değişmiş olur ve kalıcıdır.
 
CMD komutları ve Denetim Masası üzerinden ayarladığınız (ya da değiştirdiğiniz), internet üzerinde kullandığınız IP adresiniz değildir. Modem üzerinde (localhost) görünen IP adresinizdir.

IP adresini değiştirmek için programsız en basit yöntem modeminizi kapatıp açmaktır. DDoS atan kişi, modeminiz kapanıp açıldıktan sonra DDoS atmaya devam etse bile başka bir kullanıcının internetine DDoS atar.

Modem sıfırladıktan sonra yine IP adresinize bir saldırı geldiğini düşünüyorsanız, bilgisayarınızda virüs olabileceğini düşünmelisiniz. Malwarebytes ile tarama yapabilirsiniz. Bunun dışında Discord, Skype vb. uygulamalardan, tıkladığınız linklerden IP adresiniz bulunabilir.

DNS değiştirmek için dediğiniz bölümden ayarlamaları yaptıktan sonra CMD'de ipconfig /flushdns komutunu girdikten sonra tekrar tekrar aynı şeyi yapmanıza gerek yoktur, DNS ayarlarınız değişmiş olur ve kalıcıdır.

Çok teşekkür ederim yardım ettiğiniz için. Bir soru daha sorabilir miyim? Aynı şeyi Android'de nasıl yapabilirim ve mobil veri kullanırken ki IP değişikliği için ne yapabilirim?
 
Çok teşekkür ederim yardım ettiğiniz için. Bir soru daha sorabilir miyim? Aynı şeyi Android'de nasıl yapabilirim ve mobil veri kullanırken ki IP değişikliği için ne yapabilirim?
Telefonu uçak moduna al, 10 saniye bekle; uçak modunu kapat. Mobil veriyi açtığında IP adresin değişmiş olur. Ya da direkt telefonu yeniden başlat.
 

Geri
Yukarı