Windows 10 IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Quarsher

Centipat
Daha fazla  
RAM
2x8gb var 2si farklı marka ve mhzleri değişik
Ekran kartı
inno3d gtx 1660ti
Anakart
MSİ H510M-B pro
İşlemci
i3 10100f
Arada bir hiçbir şey yokken aldığım hata. Bilgisayarımı yeni formatladım üstelik. Bir de bazı uygulamalar kendi kendine kapanıyor.

Son düzenleme:
RAM'lerim farklı MHz ve marka birisini 2 hafta önce taktım ve bugünlere kadar sorun yoktu. Format attıktan sonra böyle mavi ekranlar çıktı.

Sonuçlar böyle. Son olarak ekran kartını güncelledim Wi-Fi adapterünü güncelledim.Eki Görüntüle 2488394Eki Görüntüle 2488394

Tespit doğru. Diskle alakalı yaşanan bir sorunumuz var.

Sisteminiz ve disk arasında 5 kez iletişim hatası yaşanmış. Interface CRC Error Count verisi bunu ifade eder. Kablonuz veya SATA portu kaynaklı bir problemimiz olabilir.
Bunu nasıl çözeriz? Port tozlandığı için vesaire olabilirmi temizliyimmi?

Kablonuzu başka bir SATA portuna takarak harddiskinizi kullanmayı deneyelim.
Sisteminizi kapattıktan sonra port değiştirebilirsiniz.

Halihazırda takılı olan portun neresi olduğunu da bir yere not etmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Şahsen pek etkisi olacağını düşünmüyorum ama yine de temizleyebiliriz fazla toz varsa.

Rica ederim ne demek.
Sisteminizi 2 gün gözlemleyelim. 2 gün içerisinde bana bir dönüt verebilirseniz memnun olurum.

Tabii ki dediğinizi yapacağım. Bir de oyun oynarken Squad mesela oyun bir anda kapanıyor LoL ve diğer oyunlar. Bazen Opera'da kapanıyor. RAM'le ilgili bir sıkıntı yoktur değil mi?

Düşük olan frekansa göre bellekler çalışır. Bu şekilde farklı bellekler arasında uyum sağlanabilir.

Aklınızda soru işareti kalmaması adına isterseniz RAM belleklerinizi test edebiliriz.

XMP, DOCP veya EXPO ile bir frekans artışı yapıldıysa bunu geri alarak bir test yapalım.
MemTes86 ile belleklerinizi taramadan geçirelim.

Düşük olan frekansa göre bellekler çalışır. Bu şekilde farklı bellekler arasında uyum sağlanabilir.

Aklınızda soru işareti kalmaması adına isterseniz RAM belleklerinizi test edebiliriz.

XMP, DOCP veya EXPO ile bir frekans artışı yapıldıysa bunu geri alarak bir test yapalım.
Memtest86 ile belleklerinizi taramadan geçirelim.

Hocam farklı bir port+ başka HDD denedim tekrar çöktü.
CRITICAL_PROCESS_DIED

Taktığım HDD'yi teste soktum böyle diyor.
O zaman değiştirdiğim port düzgün yeni taktığım HDD bozuk eski HDD'me geri dönersem sorun ortadan kalkar herhalde?

Dosya Ekleri

• resim_2025-05-11_042510517.png
    resim_2025-05-11_042510517.png
    21,1 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Merhaba yeniden.

Sizden çok özür diliyorum, analizimde eksik bir noktanın olduğunu fark ettim. Son mesajınız üzerine dosyalarınızı tekrar kontrol edince 1 kere ekran kartı kaynaklı alınan bir hata olduğunu belirtmeyi unuttuğumu fark ettim.

Görüntü işlerken GPU'nun tahsis ettiği bellek alanları boşa alınmış. Bu nedenle de GPU'nun yaptığı görüntü render işlemi yarıda kesilmiş.

Normalde tüm dosyaları dikkatli şekilde inceler ve buna göre bir yol haritası çizmeye çalışırım. Ancak buraya dikkat etmemişim.
Sizden tekrar özür diliyorum.

Sürücünüz son sürümde mi peki? Alınan tek hata haricinde bir sorun yaşadınız mı?

Not: Döküme dair Stack Textini yükleme konusunda bir hata oluştuğu için .txt formatında yükledim. Bilginiz olsun.

Dosya Ekleri

• 5 İfade.txt
    3,1 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı