Üstad35
Hectopat
Hocam "Aygıt Yöneticisi" kısmına gelip ekran kartınıza tıklayınız. Aygıt durumu kısmında "Bu aygıt düzgün çalışıyor" yazıyor mu bir kontrol edebilir misiniz?IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası alıyorum. Lütfen yardım edebilir misiniz?
Dump dosyası:
![]()
@Ma'at hocam, siz de bakabilir misiniz?
- @Junji Ito hocam bakar mısın?
@ViooYa @Assecreed @Bora Dere @Enes3078.
@Murat5038 hocalarım, siz de bakabilir misiniz?
ntoskrnl.exe+3f5780
AMD yazılımı güncellemeyi yapıyorsa sıkıntı yok. DDU ile yapabilirdiniz ama AMD'nin yazılımı ile de olur.
Hocam "Aygıt Yöneticisi" kısmına gelip ekran kartınıza tıklayınız. Aygıt durumu kısmında "Bu aygıt düzgün çalışıyor" yazıyor mu bir kontrol edebilir misiniz?IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası alıyorum. Lütfen yardım edebilir misiniz?
Dump dosyası:
![]()
@Ma'at hocam, siz de bakabilir misiniz?
- @Junji Ito hocam bakar mısın?
@ViooYa @Assecreed @Bora Dere @Enes3078.
@Murat5038 hocalarım, siz de bakabilir misiniz?
ntoskrnl.exe+3f5780
Hocam "aygıt yöneticisi" kısmına gelip ekran kartınıza tıklayınız. Aygıt durumu kısmında "bu aygıt düzgün çalışıyor" yazıyor mu bir kontrol edebilir misiniz?
CMD satırını yönetici olarak başlatıp
sc Config cldflt start=disabled sc stop cldfltyazar mısınız? Eğer işe yaramaz ise DDU ile temiz bir kurulum yapmanızı öneririm. Bir dosyanız zarar görmüş gibi duruyor.adresinde hata aldığınızı görüyorum.Kod:ntoskrnl.exe+3f5780
Windows Memory diagnostic tool ile bir tarama yapmayı da deneyebilirsiniz.
CMD'yi yönetici olarak başlatıp disk taraması'da yapabilirsiniz. "örneğin: Chkdsk /f e:"
Ek olarak;
ntoskrnl.exe (ntkrnlpa.exe, ntkrnlmp.exe veya ntkrpamp.exe olarak da görülür), Windows işletim sisteminin çekirdeğidir (çekirdek). Güvenlik özellikleri ve Windows sistem dosyası denetleyicisi ile korunmaktadır. Bu nedenle, ntoskrnl.exe suçlanacak olsaydı, ara sıra bsod dışında çok daha fazla sorun yaşarsınız. Çoğu durumda ntoskrnl.exe suçlu olarak göründü çünkü bir sürücü (genellikle bir 3. taraf sürücü), ntoskrnl.exe'nin kendisine ait olduğunu düşündüğü bellek alanını bozdu. Bu olduğunda, ntoskrnl.exe genellikle bellek alanında bilinmeyen verileri (3. taraf sürücüden) bulur. Bu noktada işletim sistemi paniğe kapılır ve sistemin zarar görmesini önlemek için bir bsod (mavi ekran, crash) atar. Suçlu (rahatsız edici üçüncü taraf sürücü) henüz çıkmadıysa, bir bsod analisti raporlarda / dökümlerde bunun izlerini bulabilir. Suçlu çıkmışsa, kovalamaca devam eder ve gerçekte neyin neden olduğunu belirlemeye yardımcı olmak için daha fazla test / rapor gerekli olacaktır. Daha fazla bilgi burada: ntoskrnl.exe - Wikipedia
UEFI / BIOS (sürüm v22.2) tarihleriniz. Sisteminiz için herhangi bir UEFI / BIOS güncellemesi olup olmadığını görmek için lütfen anakartınızın sitesine bakınız hocam. Güncellemeyi Windows üzerinden yükleyebiliyorsanız (harici bir sürücüden önyükleme yapmadan), devam edin ve güncelleyin. uyarı - bilgisayar bu prosedür sırasında bilgisayarınızın kapanmayacağından emin olun, çünkü bu, bilgisayara fiziksel olarak zarar verebilir ve önyüklenmesini engelleyebilir. bilginize - W8 ve Windows 10, Windows'un önceki sürümlerine göre UEFI / BIOS ile daha fazla iletişim kurar, bu nedenle UEFI / BIOS'un güncel tutulmasını sağlamak önemlidir (ve eski UEFI / BIOS 'bazı uyumluluk sorunlarının nedeni olabilir). Çoğu sistemde bundan fazlası var lütfen Windows Update sitesini ziyaret edin ve tüm mevcut güncellemeleri alın (hepsini almak için birkaç gezi gerekebilir). Yalnızca mevcut olan (ve herhangi bir hata yaşamamış olan) tüm güncellemeleri kontrol edip yüklemeniz önemlidir. Sürücünüzde boş alan bırakın, Windows, sistem performansını olumsuz etkilemeden "perde arkasında" işlem yapmak için % 15 boş alana ihtiyaç duyar. Lütfen tüm sabit disklerde % 15 boş alan bırakın. (daha büyük disklerde % 10 ile kurtulabilirsiniz ve büyük bir performans cezası görmezsiniz). Düşük boş alan Bsod'lere neden olabilir - ancak gerçek miktar, sistem tarafından kullanılan dosyalara bağlıdır. Hız aşırtma yapıyorsanız, lütfen sorun giderme sırasında hız aşırtmayı durdurun. Sistem stabilize edildikten sonra hız aşırtmaya devam edebilirsiniz.
Tamam hocam gene etiketlersiniz beni eğer bir şey olursa. Şimdilik çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz isterseniz.Hocam chip setle BIOS'u güncelledim ayrıca Wi-Fi çubuğundan Ethernet kablosuna geçtim CMD kodlarınıda kullandım bir tane virüs buldum onu da hallettim RAM'lerde sağlam şu an 1 gündür sorun yok tekrar mavi ekran veririse yazarım ben sistemi güncel sanıyordum güncel değilmiş.
Tamam hocam gene etiketlersiniz beni eğer bir şey olursa. Şimdilik çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz isterseniz.
Durum nedir hocam? Sorun var mı? Var ise DMP dosyanızı atabilirsiniz.Hocam bir iki PC'yi açık bırakcam.
Sorun olmazsa konuyu kapatırız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.